Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AgriPlace-tool integreert de risicodatabase en methodologie van SIFAV

Nieuw platform voor inzicht in duurzaamheidsrisico’s AGF

De behoefte van bedrijven om inzicht te krijgen in duurzaamheids-risico's in de toeleveringsketen is snel toegenomen door de aankomende Europese due diligence wetgeving. Om groente- en fruitbedrijven te helpen bij hun due diligence uitdaging, creëert AgriPlace (het internationale platform voor inzicht in duurzaamheid en veiligheid in de voedingsindustrie) een tool waarmee haar gebruikers eenvoudig 17 sociale, milieu- en overheidsrisico's in de toeleveringsketen kunnen beoordelen. De tool integreert de risicodatabase en methodologie van SIFAV (Sustainability Initiative Fruit and Vegetables).



Algemene en op de leveringsketen gebaseerde risicobeoordelingen op basis van locatie, product en volume
De module bestaat uit twee hoofdpijlers - een algemene risicobeoordeling en een risicobeoordeling op maat, gebaseerd op eigen toeleveringsketens. De algemene beoordeling onthult risicoscores voor een land-productcombinatie, bijvoorbeeld een milieurisicoscore voor 'Bananen uit Costa Rica'. Enkele risicodimensies, zoals waterrisico en ontbossing, worden gespecificeerd op regionaal niveau. De aangepaste risicobeoordeling rapporteert scores specifiek voor uw eigen toeleveringsketen. De benodigde gebruikersinvoer is een combinatie van product, bronland of regio, en het bijbehorende volume. De beoordelingstool berekent vervolgens automatisch de risicoscores en creëert aangepaste rapporten die kunnen worden geëxporteerd en gedeeld.

Van meerdere bronnen naar één
De module voor de beoordeling van duurzaamheidsrisico's is gebaseerd op de risicomethodologie en de databank van het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV). De database, die is ontwikkeld door adviesbureau BlueNorth Sustainability, combineert gegevens van externe, betrouwbare gegevensbronnen voor elk van de 17 belangrijkste risicodimensies voor de sector versproducten in één gestandaardiseerde database. De module ‘beoordeling van duurzaamheidsrisico's’ is ontwikkeld in samenwerking met SIFAV en zal eind juni worden gelanceerd.



AgriPlace is een wereldwijd platform dat toegang biedt tot de groeiende hoeveelheid informatie over duurzaamheid en veiligheid in de voedingssector. Het maakt het verkrijgen van certificering eenvoudiger voor producenten en inkopers kunnen gemakkelijk inzicht krijgen in voedselveiligheids- en duurzaamheidsaspecten van leveranciers. Het bedrijf is opgericht om agrarische toeleveringsketens duurzamer te maken door middel van digitalisering. Het innovatieve cloudplatform heeft gebruikers in 120 landen en een netwerk van 90.000 producenten. AgriPlace is ontwikkeld in samenwerking met boeren, groothandelaren, retailers en toonaangevende standaarden. 

Het duurzaamheidsinitiatief groenten en fruit (SIFAV) heeft als doel actief bij te dragen tot een duurzamere toeleveringsketen voor verse groenten en fruit. Het doel is om impact op schaal te creëren door beleid, doelstellingen en gezamenlijke actie op elkaar af te stemmen. SIFAV wordt gecoördineerd door IDH, het Initiatief Duurzame Handel. SIFAV is een pan-Europees initiatief dat meer dan 40 partners vertegenwoordigt, waaronder detailhandelaren, merken, handelaren, maatschappelijke organisaties en andere ondersteunende partijen. In 2021 lanceerde SIFAV zijn nieuwe strategie voor 2025, met een duidelijke focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk in de toeleveringsketen, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, de lonen en de inkomens, en het versterken van due diligence-rapportage en transparantie.

Voor meer informatie:
Simon Elting
AgriPlace
+31 6 14 38 82 00
simon.elting@agriplace.com 
www.agriplace.com/chain 

Publicatiedatum: