Nieuwe directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken bij LNV

Evelyn Geurtsen wordt met ingang van 15 augustus 2022 directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  

Ir. E.E.G. (Evelyn) Geurtsen is vanaf 2018 werkzaam als plaatsvervangend directeur en MT-lid bij de directie Internationaal en Agro-economisch beleid van het ministerie van LNV. Evelyn was eerder als MT-lid werkzaam bij de directie Innovatie en Kennis en de directie Bedrijfsvoering van het ministerie van EZK. Daarvoor was zij senior adviseur bij Bureau Bestuursraad van EZK en LNV en de directie Internationale Zaken van LNV.

Evelyn studeerde zoötechniek aan de Landbouw Universiteit van Wageningen.

De directie Bestuurlijke en Politieke Zaken (BPZ) verzorgt voor LNV de politieke advisering en coördinatie van stukken naar en van onze ministers, parlement, ministerraad en onderraden. Ook onderhoudt de directie de contacten met het parlement en coördineert de parlementaire debatten van LNV. BPZ adviseert de ambtelijke top over beleid, concernstrategie, organisatieontwikkeling en eigenaarsondersteuning. Ook is BPZ verantwoordelijk voor de crisiscoördinatie van de ministeries van LNV en EZK.

Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van LNV: "Ik ben blij met de benoeming van Evelyn tot directeur BPZ. Zij kan met haar ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van BPZ en de Bestuursraad."

Evelyn is enthousiast over haar nieuwe functie: "LNV is in beweging. Dit raakt zowel  beleidsinhoudelijke, organisatorische, als uitvoeringsaspecten. Een zeer uitdagende tijd in een  bekende en leuke omgeving. Met mijn reeds opgedane ervaring op het gebied van politieke advisering, aansturing NVWA, crisiscoördinatie en bedrijfsvoering, kijk ik ernaar uit om in deze dynamische tijd leiding te mogen geven aan de directie BPZ."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.