Estse aardbeienprijzen stijgen tot €15 per kilo

Een kilo verse binnenlandse Estse aardbeien kostte maandag €15 op de centrale markt van Tallinn, meer dan zeven keer meer dan het gemiddelde van juni 2021 van €2,12 per kilo. Het is al half juni, maar het is nog steeds niet gemakkelijk om regionale aardbeien te vinden. Slechts één stand op de centrale markt van Tallinn verkocht Estse aardbeien, en dat voor een prijs van 15 euro per kilo. Deze aardbeien, geteeld in een folietunnel, waren afkomstig van de Lätte Farm in de provincie Tartu, die haar producten hoofdzakelijk aan Tallinn en Tartu verkoopt.

Viljar Varrik, CEO van de Lätte Farm, vertelde dat zij twee dagen geleden met de oogst zijn begonnen en dat de opbrengst dagelijks toeneemt. Kärt Karhunen van de Lemmatu Berry Farm in het district Tartu zei dat hun zachtfruitoogst het zelfs relatief goed heeft gedaan. Terwijl sommige aardbeibloesems ten prooi vielen aan een koele lente en de aardbeien laat rijpten, zijn zij op 20 mei begonnen met het oogsten van de aardbeien van de vroege variëteit Flair.

Lemmatu Berry Farm verkoopt hun vroege aardbeien momenteel ter plekke in de boerderijwinkel voor 10 euro per kilo; vorige week kostten ze nog 14 euro.

Bron: news.err.ee


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven