80 Acres Farms gaat bouwen in Newton County na investering

80 Acres Farms heeft een investering van €115 mln binnengehaald. Hierdoor gaat het Amerikaanse vertical farmingbedrijf bouwen in Newton County.  

De 80 Acres Farms-faciliteit in Covington is al in aanbouw en zal naar verwachting in augustus klaar zijn. Het bedrijf zal begin 2023 aan de retail leveren. Wanneer het volledig operationeel is, zal het vier keer zoveel voedsel leveren als de huidige grootste en meest productieve farm van het bedrijf in Hamilton, Ohio. Er zullen het hele jaar door bladgroenten, microgroenten, druiven en fruit kunnen worden geteeld.

"We zijn verheugd 80 Acres Farms in Georgia te verwelkomen, omdat we nieuwe, opwindende manieren blijven vinden om de belangrijkste landbouwsector van onze staat te ondersteunen en te laten groeien," aldus gouverneur Brian P. Kemp. "Ik kijk ernaar uit om het verschil te zien dat 80 Acres Farms in Covington zal maken als ze hardwerkende Georgiërs in dienst nemen en zich inzetten voor de lokale gemeenschap en de omliggende regio."

Voordelen voor de regio Atlanta
"Het is geen toeval dat ons eerste teeltbedrijf van de volgende generatie buiten het Midwesten in het hart van Georgia komt," zegt Mike Zelkind, CEO van 80 Acres Farms. "We zijn op zoek gegaan naar een andere gemeenschap waar overheidsfunctionarissen en bedrijfsleiders prioriteit geven aan de toekomst van de tuinbouw en die hebben we gevonden in Covington. Deze nieuwe farm stelt ons in staat om consumenten in de Atlanta regio te geven wat ze echt willen: lokale, gewasbeschermingsmiddelenvrije voeding."

"De stad Covington blijft voorop lopen als het gaat om zakelijk succes en we zijn vereerd om samen te werken met 80 Acres Farms, nog een ecologisch duurzaam bedrijf dat zich bij onze gemeenschap voegt," aldus burgemeester Steve Horton van de stad Covington. "Veel dank aan onze ontwikkelingsautoriteit NOW Covington."

Senior projectmanager Kristen Miller vertegenwoordigde het Global Commerce-team van het Georgia Department of Economic Development (GDEcd) bij dit concurrerende project in samenwerking met de stad Covington en NOW Covington.

"80 Acres Farms is een opwindende en innovatieve toevoeging aan de tuinbouwgemeenschap van Georgia, die duurzame tuinbouwoplossingen omarmt die de sector vooruit stuwen," zei GDEcD commissaris Pat Wilson. "Vertical farmingtechnologie maakt gebruik van geavanceerde technieken om land en hulpbronnen beter te beheren, de opbrengst van gewassen te verhogen en het hele jaar door op betrouwbare wijze een gevarieerde selectie van gewassen te leveren. De rijke tuinbouwgeschiedenis van Georgia, ons innovatieve AgTech-ecosysteem en onze strategische geografische ligging zorgen ervoor dat 80 Acres Farms alle steun zal vinden die het nodig heeft om in Georgia te floreren."

Voor meer informatie:
80 Acres Farms
www.80acresfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven