Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Margreet Tuin, Appel Bouw:

“Keur watersilo’s en waterbassins op tijd”

“Schade door een opengebarsten watersilo of bassin is niet te overzien en wil je liever niet meemaken”, stelt Margreet Tuin van Appel Bouw. “Wil je verzekerd zijn tegen het risico van uitstromen van water door roest dan dien je vanaf het zevende jaar de silo te laten inspecteren volgens de polisvoorwaarden en afhankelijk van het resultaat van de inspectie dit tweejaarlijks te herhalen. Met een ultrasone wanddiktemeter verrichten onze inspecteurs aan de buitenzijde metingen om roestvorming aan de binnenkant vast te stellen. Natuurlijk kan voor eigen zekerheid en bij twijfel eerder geïnspecteerd worden om schade te voorkomen.”


Wim te Winkel, keurmeester bij Appel Bouw

Roestvorming moet je in een vroegtijdig stadium ontdekken om het proces te laten stoppen. Margreet adviseert tuinders om zelf ook regelmatig te kijken en de opslag te onderhouden. “Silo’s die voorzien zijn van een coating helpt natuurlijk. Let ook op de mechanische beschadigingen door bijvoorbeeld het afdekken van de wateropslagsystemen. Tuinders kunnen zelf grote problemen voor zijn, door alert te zijn.”

De Agrarische verzekeraars hebben onlangs de naam Appel Bouw toegevoegd op hun lijst van bedrijven die keuringen van watersilo’s en waterbassins mogen uitvoeren.

Voor meer informatie:
Margreet Tuin
Appel Bouw BV
Tel: +31 (0)226 355 473
margreet@appelbouw.nl
www.appelbouw.nl