Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse regering zet in op robotisering voor teelt

Volgens vorige week uitgelekte regeringsplannen zal een nieuwe generatie tuinbouwrobots naar verluidt worden ingezet om allochtone fruit- en groenteplukkers te vervangen. De reden hiervoor is dat Britse telers niet langer kunnen rekenen op laagbetaalde seizoensarbeiders om hun gewassen te oogsten, wat betekent dat er andere oogstmethoden moeten worden gevonden, aldus ministers in een plan om Groot-Brittanniƫ meer zelfvoorzienend te maken. De Britse marktleiders hebben gewaarschuwd voor tekorten aan komkommers, tomaten, broccoli, bloemkool, aubergines en paprika's.

Ambtenaren zullen binnenkort een grondige revisie van de voedselnetwerken aankondigen, met inbegrip van een streven naar "automatisering in de tuinbouw", wat een veel groter gebruik van robots zal inhouden. De plannen worden onthuld in een ongepubliceerd witboek over de voedselstrategie, dat is uitgelekt naar de Mail on Sunday. Het document is verspreid onder de ministers van het kabinet in afwachting van de publicatie die deze week wordt verwacht.

Bron: dailymail.co.uk

Publicatiedatum: