Tomatenveredelaar verhuist belichte demo na ophogen kas

De in het oog springende kantoorvilla bij veredelingsbedrijf Axia Vegetable Seeds is inmiddels al even in gebruik, en dus ziet men tijd voor een nieuw project. Deze keer betreft het het ophogen van een deel van de kassen aan de Burgemeester Elsenweg. In totaal gaat circa 7000 vierkante meter kas een ruime meter de lucht in.


Deze kas op locatie Burgemeester Elsenweg 53 gaat ruim een meter omhoog

Deze kas word nu momenteel gebruikt als onbelichte demo, legt bedrijfsleider Frits van Wijk uit. "Alleen deze onbelichte demo wordt verbouwd. De andere teelten lopen gewoon door." Door de kassen op te hogen heeft het veredelingsbedrijf straks alle demo's op één locatie. "Inclusief deze winter ook een belichte demo." 

De kassen worden opgehoogd van 5,70 meter naar 6,80 meter door T.C. v.d. Dool. In de kas komt hybride belichting te hangen, goed voor 270 micromol. Signify levert de belichting. "Dankzij de hybride belichting komt onze demoteelt dichterbij de teeltpraktijk van telers, waar inmiddels steeds meer ook hybride belichting boven de tomaten hangt."

Omdat Axia gaat belichten, moeten ook de scherm- en geveldoeken worden vervangen. Holland Scherming zorgt hiervoor. GST van Paassen past ten slotte de elektra, verwarming en het watergeefsysteem aan. De groenteveredelaar hoopt in oktober het project gereed te hebben. 

Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
info@axiaseeds.com
www.axiaseeds.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven