BerryWorld-variëteiten bekroond met Superior Taste Awards

BerryWorld is verheugd om aan te kondigen dat vier van haar eigen en exclusieve variëteiten zijn bekroond met Superior Taste Awards door het International Taste Institute, waarmee BerryWorld wereldwijde erkenning krijgt voor haar volledige assortiment zachtfruit.

De bekroonde rassen zijn onder meer het eigen ras BerryWorld Jewel framboos (Sapphire) uit het BerryWorld Plus veredelingsprogramma, evenals de exclusieve BerryWorld-variëteiten: BerryWorld Midnight braam uit het Beekers Berries Breeding programma, Eves Delight aardbei uit het Edward Vinson Ltd programma en BerryWorld Eureka blauwe bes uit het Mountain Blue programma.

Door de jaren heen heeft het International Taste Institute met hun jury van toonaangevende Chefs & Sommeliers meer dan 20.000 eet- en drinkproducten van over de hele wereld beoordeeld. Strikte smaakmethodologie maakt de Superior Taste Award tot de meest gerenommeerde, onafhankelijke certificering ter wereld.

De verschillende variëteiten van BerryWorld waren de enige in de zachtfruitcategorie in 2022 die werden beoordeeld en bekroond op verschillende factoren waaronder uiterlijk, aroma, textuur en smaak. BerryWorld Eureka blauwe bes en BerryWorld Midnight braam kregen een score van hoger dan 90% van de jury en werden beloond met een Superior Taste Award met 3 sterren, BerryWorld Jewel framboos (Sapphire) en Eves Delight aardbei werden bekroond met een Superior Taste Award met 2 sterren.

“Deze prijzen zijn een erkenning van onze toewijding om onze visie ‘growing the berryworld together’ na te streven. We willen onze partnerveredelaars en -telers bedanken voor hun inspanningen om voortdurend betere rassen te veredelen en te telen”, aldus Adam Olins, CEO bij BerryWorld Group.

International Taste Institute Awards 2022 draagt bij aan een lange lijst van internationale onderscheidingen en versterkt de leidende positie van BerryWorld als wereldwijde leverancier van excellent zacht fruit dat het hele jaar door verkrijgbaar is.

Voor meer informatie:
Shirley van der Linden
BerryWorld
Shirley.vanderlinden@berryworld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven