Kennisalliantie werkt vanuit proeffaciliteit in Nederland aan medicinale cannabisteelt

Signify is een strategische samenwerking aangegaan met Plagron Professional, een leverancier van grondstoffen voor de teelt, en Light4Food, een bedrijf dat binnenteeltconcepten ontwikkelt. De partners investeren gezamenlijk in onderzoek naar integrale en rasspecifieke teeltoptimalisatie en nieuwe teeltconcepten voor gelegaliseerde cannabisteelt. Het onderzoeksprogramma omvat het gehele teeltproces, van de vermeerdering van de planten tot de teelt en naoogst.

De op onderzoek en ontwikkeling gerichte kennisalliantie heeft in Nederland een proeffaciliteit die speciaal is ingericht voor de cannabisteelt, waarvoor onlangs een vergunning is verleend. Hoewel er wereldwijd fors geïnvesteerd wordt in legale cannabisteelt, is de professionele teelt nog in ontwikkeling. Het nieuwe consortium wil op wetenschappelijk verantwoorde basis data verzamelen en nieuwe kennis ontwikkelen die leidt tot betere, meer voorspelbare teeltresultaten. Het delen van bestaande kennis en expertise gericht op actuele onderzoeksvragen zal de vooruitgang versnellen.

Geïntegreerde aanpak
De partners brengen ieder hun eigen unieke kennis en expertise in: Signify als producent van belichting en LED-technologie, Plagron Professional als ontwikkelaar en producent van meststoffen, teeltsubstraten, additieven en teeltadviezen en Light4Food als R&D-bedrijf en turnkey leverancier van indoor teelt- en klimaatsystemen.

"De kracht van deze alliantie ligt in de integrale aanpak van teeltoptimalisatie", zegt Udo van Slooten, business leader Horticulture bij Signify. "We zijn alle drie gewend om op die basis de markt te bedienen. Binnen deze alliantie werken onze plantspecialisten nauw samen met specialisten van Light4Food en Plagron Professional. Door onderzoek toe te passen in onze eigen moderne testfaciliteit wordt het geheel meer dan de som van de onderdelen."

Duidelijke meerwaarde
Marketingstrateeg Jan van Seventer van Plagron Professional onderschrijft de woorden van Van Slooten. "We zien een duidelijke meerwaarde in deze alliantie", zegt hij. "Erkende cannabistelers hebben geïntegreerde oplossingen nodig. Bovendien zal het samenwerken in R&D ook onze gezamenlijke kennis naar een hoger niveau tillen."

Binnenteeltconcepten
Light4Food deelt deze hoge verwachtingen. De afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van een indoor substraatteeltsysteem voor bladgewassen en kruiden, dat nu met succes in een kant-en-klaar concept wordt uitgerold in Noord-Amerika. "Medicinale cannabis is voor ons een nieuw marktsegment, maar we ontwikkelen al vijftien jaar binnenteeltconcepten", zegt algemeen directeur René van Haeff. "De samenwerking met Signify en Plagron Professional geeft ons het vertrouwen dat we snel concrete vorderingen kunnen maken. Na een korte proefteelt om de hard- en software voor belichting, beregening en klimaatbeheersing aan te passen, zijn we klaar om het onderzoek uit te voeren op een continue basis."

LED topbelichting en tussenbelichting
Het onderzoek moet onder meer meer kennis opleveren over de specifieke belichtingsbehoeften van cannabisrassen in de verschillende teeltfasen. De klimaatkamer is voorzien van Philips GreenPower LED toplighting compact armaturen en het GrowWise controlesysteem zodat de intensiteit van het witte groeilicht naar wens kan worden aangepast. De helft van de kweektafels is voorzien van LED tussenbelichting om ook de meerwaarde van tussenbelichting te bepalen. In combinatie met andere optimalisatieaspecten van de teelt, variërend van klimaatinstellingen en watergift tot bemesting en plantversterkers, resulteert dit in goed onderbouwde teeltconcepten en strategieën die klantspecifieke oplossingen bieden. 

Voor meer informatie:
Signify

www.philips.com/horti        


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven