Ecoation presenteert opbrengstvoorspeller voor paprikatelers

Ecoation heeft twee jaar lang in alle stilte een computer vision-gebaseerd platform voor de voorspelling van de paprikaoogst ontwikkeld en testen uitgevoerd in meerdere kassen over de hele wereld. Het platform is volgens de Canadezen het eerste in zijn soort. Op GreenTech presenteert men het platform. 

Zoals de meeste telers weten, is het voorspellen van de paprikaopbrengst complex vanwege de aanzienlijke schommelingen in de productie. Telers willen niet alleen de opbrengst voorspellen om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen en de beste prijs te kunnen onderhandelen voor hun product, maar ook om hun arbeid efficiënt te kunnen organiseren. Dit is een uitdaging waar telers wereldwijd voor staan.

"Het team van Ecoation houdt van een uitdaging", zegt Saber Miresmailli, medeoprichter en CEO van Ecoation. "Hoe groter de uitdaging, hoe groter onze interesse. Het team ging ongeveer twee jaar geleden de uitdaging van het voorspellen van de paprikaoogst aan en ontwikkelde onder de radar een systeem en voerde in het geheim proeven uit met de medewerking van verschillende klanten over de hele wereld."

Voorspelling van de paprikaoogst op korte termijn
Met behulp van het computergestuurde AI-visiesysteem en het gepatenteerde 3D-ruimtelijk-temporele microklimaatsysteem van Ecoation, ontwikkelde het team een nieuwe techniek voor het voorspellen van de paprikaoogst op korte termijn, waarvan door uitgebreide proeven is bewezen dat deze in meer dan 80% van de gevallen nauwkeuriger is dan de voorspellingen die telers maken.

Klanten van Ecoation zijn ervan overtuigd dat het algoritme van het bedrijf zelfs in alle gevallen een juistere voorspelling zal geven naarmate het algoritme nog nauwkeuriger wordt afgesteld. Een teler in Ontario, Canada, was zelfs zo onder de indruk van de nauwkeurigheid van de voorspelling dat hij een getuigenis gaf (in onderstaande video).

Volgens Miresmailli dragen veel factoren bij aan de schommelingen in de teelt, die vervolgens een opbrengstkloof creëert, wat betekent dat de potentiële opbrengst van een gewas in de kas wordt beperkt. Telers hebben de kennis om in hun kas hoogwaardige gewassen te telen, maar schommelingen in de klimaatomstandigheden, uitbraken van plagen of ziekten of veranderingen in lichtniveaus kunnen zorgen voor verschillen in de opbrengst tussen de verschillende delen van de kas. De beste telers willen elke dag van de week en elke week van het jaar een optimale productie.

De metingen en analyses van Ecoation helpen telers om de opbrengstkloof te minimaliseren. "Via ons voorspellingsplatform bieden we bruikbare informatie die we halen uit een berg gegevens die we in de kas verzamelen", zegt Miresmailli. "We gebruiken gegevens om telers te helpen hun opbrengst in alle delen van de kas op te schalen. Het voorspellingsplatform van Ecoation, dat microklimaatafwijkingen en problemen met het gewas signaleert, wordt gebruikt om toekomstige plaaguitbraken te voorspellen."

"Met de toegevoegde waarde van de paprikaoogstprognose, naast onze bestaande tomatenprognose, bieden we onze klanten een uitgebreide reeks diensten. De uitbraak van ToBRFV, de energiecrisis en het tekort aan arbeidskrachten dwongen veel tomatentelers om na te denken over het overschakelen op de paprika-, aardbei- of komkommerteelt. Beschikken over een technologie die je helpt om met meer vertrouwen beslissingen te nemen, is uiterst waardevol voor iemand die net heeft besloten een risico te nemen en iets nieuws te proberen", zegt Miresmailli.

"Zelfs een teler die al jaren hetzelfde gewas teelt, maar nu voor de uitdagingen in de wereld van vandaag komt te staan, kan hiervan profiteren. Ecoation is door en door een voorspellingsplatform. We verzamelen een enorme hoeveelheid gegevens over plagen en plaagbestrijding, microklimaat, opbrengst en algehele gewasgezondheid. Vervolgens analyseren we de gegevens, identificeren we trends en voorspellen we bepaalde ontwikkelingen. Ons werk houdt daar echter niet op. We overleggen ook met de telers wat er aan deze toekomstige ontwikkelingen gedaan kan worden. We helpen telers met meer vertrouwen een planning op te maken", voegt hij eraan toe.

"De juiste informatie op het juiste moment is van cruciaal belang om de beste prijs voor het product te behalen", vertelt Gavin Schneider, verantwoordelijke Klantenrelaties bij Ecoation. "We bekeken de traditionele methoden voor het voorspellen van de paprikaoogst en we zagen snel de uitdagingen in van een beperkte steekproef. De toenemende omvang van paprikakassen betekent meer verschillen in de opbrengst tussen de verschillende kasgedeelten. Alleen een machine is in staat om herhaaldelijk en zonder moeite tellingen te doen die nodig zijn om een voorspelling te maken. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie kan een teler zijn steekproefomvang enorm vergroten om de best mogelijke voorspelling te bekomen."

Het voorspellingsmodel voor de paprika-oogst is nu wereldwijd beschikbaar en klanten die zijn geabonneerd op het Advance-servicepakket van Ecoation kunnen het gebruiken. Wil je meer weten over de nieuwste technologie van Ecoation op het gebied van paprikaoogstprognoses, dan kan dat op de GreenTech Amsterdam (van 14 tot en met 16 juni), waar het team achter de technologie aanwezig is op stand 02.508.

Voor meer informatie:
Ecoation
info@ecoation.com    
www.ecoation.com
      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven