Nieuwe line-up foamteeltsubstraten

De Nederlandse scale-up Growfoam presenteert dit jaar op Greentech Amsterdam haar compleet nieuwe lijn kweeksubstraten. De bekende foam kweekpluggen zijn vanaf de basis opnieuw ontworpen met nog zachter foam en verbeterde uitsparingen, waardoor wortels makkelijker kunnen indringen en een hoger versgewicht wordt bereikt.

.

Ook nieuw zijn de growfoam matten. Dunne foamvellen zijn speciaal ontwikkeld voor de rucola- en microgroenteteelt. De optimale verhouding tussen water en lucht garandeert een consistente groei en hogere opbrengsten. Vergeleken met traditionele platensubstraten zijn de growfoam matten gemakkelijk te hanteren, te zaaien en te oogsten en zijn ze klaar voor automatisering.

Growfoam shapes zijn de nieuwste innovatie uit Groningen, een vormvrij schuimsubstraat dat op maat kan worden gemaakt voor een perfect systeem dat bij elke teler past. Shapes zijn geschikt voor bladgroenten, jonge planten en farmaceutische gewassen en kunnen worden gebruikt als vervanging van substraten in traditionele kassen.

U kunt Growfoam vinden op Greentech, stand 05.411.

Voor meer informatie:
Growfoam
www.growfoam.ag

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven