Maak kennis met tweearmige tomatenplukrobot op GreenTech

Ridder en MetoMotion presenteren op de tuinbouwbeurs GreenTech de tomatenplukrobot GRoW. De tweearmige en multifunctionele tomatenplukrobot wordt voor het eerst aan de wereld getoond. GRoW is ontwikkeld om oogstkosten te verlagen, de kwaliteit van het plukken te verhogen en minder afhankelijk te worden van beschikbare arbeidskrachten.

Plukken in kratten
In een vergrijzende wereld waar het tekort aan arbeid steeds nijpender wordt, is het absoluut noodzakelijk om bij te blijven met technologie, zoals vision technologie, kunstmatige intelligentie en machine learning. MetoMotion oprichter en CEO Adi Nir: “De snelheid van deze ontwikkelingen maakt het mogelijk om met robotica een belangrijke bijdrage te leveren aan de tuinbouw. Zo ontstond het idee van een tomatenplukrobot die naast plukken ook de handling van de trostomaten automatiseert. Gaandeweg kwamen we tot het inzicht om de GRoW uit te rusten met twee armen, zodat hij nog sneller kan plukken en verzamelen. Een teler kan zo meer dan 80% op zijn plukarbeidsuren besparen, terwijl de continuïteit van de oogst gewaarborgd blijft. GRoW’s legt tevens de trostomaten in kratten plaatst deze op de bijbehorende oogstkarren.”


 
Samenwerking
“Het is een unieke samenwerking waar de technologische kennis van robotica startup MetoMotion en de ervaring en het servicenetwerk van Ridder als wereldwijd leider in tuinbouw technologie elkaar versterken” zegt Joep van den Bosch, CIO bij Ridder. “MetoMotion richt zich op de ontwikkeling en productie en Ridder neemt de marketing, verkoop en service van de GRoW voor zijn rekening. We zijn trots dat we twee jaar na onze eerste investeringen nu op de GreenTech de allereerste GRoW tomatenplukrobot kunnen presenteren, een belangrijk moment voor de tuinbouwsector.” 

Live op GreenTech
Wie de GRoW live wil zien en meer wil weten hoe de robot de oogst van trostomaten kan waarborgen, kan de Ridderstand (01.40) en Robot Arena (Robotics/AI Pavillion) bezoeken tijdens de GreenTech Amsterdam in de RAI van 14 t/m 16 juni. 

Voor meer informatie:
Ridder
info@ridder.com 
www.ridder.com/grow 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven