Canadese zachtfruitteler kan producten eerder dan concurrenten op de markt brengen

Het Canadese teeltbedrijf begon ooit met de teelt van kool, maar schakelde al vrij snel over op de teelt van zachtfruit, en dan voornamelijk aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Hoewel het familiebedrijf vandaag de dag nog gediversifieerder is, blijft de zachtfruitteelt haar voornaamste activiteit. Het bedrijf besloot te wondere wereld van de teelt op water te ontdekken en is inmiddels volledig overtuigd van de voordelen die deze teeltmethode te bieden heeft. 


Amir Maan, operations manager, en Kris Maan mede-eigenaar 

Maan Farms vertrouwde de opdracht voor het turnkeyproject toe aan het Spaanse bedrijf New Growing System. De opdracht bestond uit het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van een oscillerend systeem. "We zijn er weg van. We zijn blij met het feit dat door de bodem overgebrachte ziekten nu geen kans meer krijgen," zegt teler Kris Maan. 

NGS Oscillerende aardbeiengoten 
Donald Gartland, salesmanager bij New Growing System in Noord-Amerika, legt uit dat Maan Farms heeft gekozen voor NGS-berry+, een product dat geschikt is voor bedrijven die hun oogst willen verhogen, of in sommige gevallen zelfs willen verdubbelen, zonder hun areaal uit te breiden. "Naast de voordelen die de teelt op water biedt ten aanzien van de kwaliteit en opbrengsten zorgt ons oscillerende NGS-berry+-systeem er ook voor dat aardbeien in de hoogte kunnen worden geteeld, waarbij de teeltlijnen omhoog en omlaag kunnen bewegen om het plukken te vergemakkelijken, maximaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte en de opbrengsten te optimaliseren."

Volgens Amir Maan is er een verschil van dag en nacht in vergelijking tot de grondgebonden teelt. "Eén van de belangrijkste voordelen is de plantdichtheid, die stukken hoger is. Dit stelt ons in staat om ons product sneller gereed te hebben, zodat we het nog voor onze concurrenten op de markt kunnen brengen. We lopen drie weken voor op anderen en dat maakt in financieel opzicht een enorm verschil."

Maan Farms is zo tevreden over deze ervaring dat het New Growing System heeft gevraagd mee te werken aan een nieuwe uitdaging: de ontwikkeling van de tweede fase van dit project, waarbij NGS-berry+ op nog eens 3.000m2 zal worden geïnstalleerd. 

Voor meer informatie:
New Growing Systems
Paraje El Canadillar, 10 (04640) Pulpi
Almería, Spain
ngs@ngsystem.com  
www.ngsystem.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven