Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eindrapport proef met teelt verse doordragers aardbei in de zomer

De Nederlandse bedekte aardbeienteelt groeit en intensiveert gestaag, maar wordt op dit moment met name ingevuld door een doorteelt met gekoelde junidragende aardbeirassen zoals Elsanta, Sonata, en Sonsation. Een teelt met verse doordragers biedt potentie voor een energiezuinig en langdurig teeltconcept, mits deze planten in balans kunnen worden geteeld, zo valt op te maken uit een eindrapport na onderzoek met doordragers. Op Kas als Energiebron worden de resultaten gedeeld door Stijn Jochems van Delphy.

In het project van 2020 ‘Aardbei in balans met verse doordragers’ is veel ervaring opgedaan in het telen van verse doordragers waarin de uitdagingen met name in de zomer waren, schrijft hij. In een vervolgproject werd een koelere temperatuurstrategie aangehouden om de assimilatenvraag te onderdrukken en werd een vaste daglengte aangehouden met behulp van cyclische belichting en een verduisterscherm om de aanleg van nieuwe trossen - en daarmee een te hoge piekbelasting - te beperken.

Lees meer op Kas als Energiebron. 

Publicatiedatum: