Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijke Onderscheiding voor Leonard Kampschöer van FruitMasters

Leonard Kampschöer van Coöperatie Koninklijke FruitMasters is op dinsdag 7 juni door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Gemeente Overbetuwe benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende 47 jaar voor de ontwikkeling en betekenis van de Nederlandse fruitteelt in binnen- en buitenland. Hij heeft mede aan de basis gestaan van diverse ontwikkelingen in de sector. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de receptie ter ere van zijn 40-jarige jubileum bij FruitMasters in het bijzijn van familie, vrienden, telers, collega’s en relaties uit binnen- en buitenland in Restaurant Campman in Renkum.

Kroon op het werk
Leonard is al meer dan 47 actief in de Nederlandse fruitteelt. In december 1982 ging hij in dienst bij FruitMasters na de sluiting van Veiling Arnhem. Vanaf dat moment is Leonards inzet in Geldermalsen onmisbaar. Eerst als assistent-veilingleider, later als commercieel directeur. Gedurende deze periode heeft Leonard aan de wieg gestaan van de commerciële bemiddeling naast de veiling en daarmee de duurzame groei van de coöperatie. Mede dankzij Leonard en het team is FruitMasters in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een speler van formaat op de Europese fruitmarkt.


Rechts: Leonard als veilingmeester in 1992

Samen het verst
Kees de Kat, CEO van FruitMasters, bedankt Leonard voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan de coöperatie: "Samen kom je het verst! Als commercieel boegbeeld van FruitMasters is dat motto Leonard op het lijf geschreven. Hij is een echte verbinder. Met zijn sterk ontwikkelde commerciële inzicht en uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland, gecombineerd met oog voor de mensen en de marktdynamiek wist hij FruitMasters in Nederland en ver daarbuiten op de fruitkaart te zetten. Als mens is hij oprecht betrokken bij lief en leed binnen de coöperatie en zijn relaties. Persoonlijke en zakelijke belangen zijn voor hem van even groot belang en dat tekent hem."

Teler centraal
Ook telers onderschrijven Leonards mensgerichte persoonlijkheid. Jan Verkooijen, fruitteler en voorzitter Raad van Commissarissen van FruitMasters, vertelt: "Leonard is een man die een enorm hart heeft voor de fruitteler. Leonard is steeds weer in staat om vanuit een onderbouwde visie de leden mee te krijgen om de juiste stappen vooruit te zetten."


Overhandiging van de eerste plasticvrije appelverpakking aan het Koninklijk Paar in 2019

Meerwaarde door vernieuwing
De laatste 20 jaar was een van zijn belangrijkste drijfveren om meerwaarde te creëren voor de telers met gesloten concepten mede door de oprichting van GKE (EFC) en de introductie van de eerste appelconcepten zoals Kanzi. "Door zijn kennis en drive om het beste rendement voor fruittelers te behalen, heeft Leonard ervoor gezorgd dat EFC een toonaangevend bedrijf in variety management is geworden”, vertelt Ilse Hayen van CEO EFC. “Met zijn hulp, inzicht en inspanningen is Kanzi® een wereldwijd gerenommeerd clubras geworden."

Hart voor de fruitteelt
Voor Leonard 'voelt werk niet als werk als je doet waar je van houdt'. Daarom denk hij voorlopig nog niet aan stoppen en zal hij verbonden blijven aan FruitMasters. Per 1 mei heeft hij de commerciële eindverantwoording overgedragen aan Adriaan Vis. Leonard zal zich richten op de verdere uitbouw van de strategie met focus op nationale en internationale relaties en clubconcepten. 

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
info@fruitmasters.com
www.fruitmasters.com

Publicatiedatum: