VBT-cijfers week 22

Prijs rode paprika houdt stand, tomatenprijs gezakt

De paprikaprijzen kenden eind mei een opleving. In week 22 werd die gestegen middenprijs voor rode paprika's gehandhaafd op de klokken, blijkt uit cijfers van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. De prijs voor gele paprika's zakte weer terug. Ook de middenprijzen voor tomaat, aubergine en komkommer leverden in. 

Over week 22 noteren gele, groene en rode paprika achtereenvolgens middenprijzen van 1,32, afgerond 1,45 en afgerond 1,79 voor een kilo. Daarmee ligt de middenprijs voor rood boven het vijfjarig gemiddeld, maar ligt de middenprijs voor geel eronder. Dat geldt ook voor oranje paprika. Over de hele linie, inclusief groen, ligt het gemiddelde voor week 22 net 29 eurocent boven het vijfjarig gemiddelde.

De middenprijs voor een komkommer zakte in week 22, maar ligt nog wel ruim boven het vijfjarig gemiddelde. Datzelfde geldt voor tomaat. Daar valt op dat de volumes de afgelopen twee weken voor het eerst in tijden hoger lagen dan vorig jaar. Ten opzichte van 2020 blijven de volumes nog wel achter. Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij. 

Alle cijfers over week 22 voor groenten en fruit zijn hier in te zien voor groenten en hier voor fruit. Bij fruit is een stijging van de middenprijs voor alle rassen te zien. Over de hele linie komt er per kilo gemiddeld een euro bij. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven