Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieuvriendelijke sachets verlengen houdbaarheid groenten en fruit buiten de koelkast

In 2019 keerde Deepak Rajmohan van de VS terug naar zijn thuisland om er te werken aan innovatieve oplossingen om voedselverspilling terug te dringen. "Ik wilde altijd al terug naar India en vond dat dit het juiste moment en de juiste reden waren. Ik reisde ongeveer drie maanden langs dorpen in Tamil Nadu. Hier sprak ik met telers, winkeliers en andere betrokkenen in de voedselketen, waardoor ik mij van bepaalde zaken bewust werd."

Na drie maanden onderzoek werd er in mei 2020 een prototype gepresenteerd. Hiervoor werden natuurlijke plantenextracten gebruikt om afweermechanismen te activeren die de rijping afremmen en bacteriegroei tegengaan, waardoor groenten en fruit langer houdbaar zijn. 

Het Europese bedrijf Rockstart AgriFood investeerde in zijn oplossing en een jaar later vond Deepak een geschikte partner om de agri-biotech start-up GreenPod Labs mee op te richten. 

De sachets zijn geheel milieuvriendelijk en dus een duurzame keuze. "Daarnaast kunnen we telers hiermee ook helpen om betere prijzen voor hun product te krijgen en nog meer consumenten toegang tot verse groenten en fruit te bieden," aldus Vijay, medeoprichter van GreenPod Labs. 

Bron: thebetterindia.com

Publicatiedatum: