Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe plukrobot met als doel: 25.000 frambozen plukken per dag

The Guardian meldde vorige week dat Fieldwork Robotics, een spin-off van Plymouth University, met succes een frambozenplukrobot heeft ontworpen. Twee prototypes van deze robot hebben al 24 uur per dag frambozen geoogst in polytunnels op een perceel bij Odemira, in het zuidwesten van Portugal.

De ontwikkeling van de oogstrobots heeft € 2,3 miljoen gekost. Ze zijn 1,8 meter hoog en uitgerust met vier 3D-geprinte plastic armen die simultaan frambozen plukken.

De robots oogsten momenteel 1 kilo fruit per uur, maar men hoopt dat cijfer te verhogen tot 4 kilo per uur. Het doel is dat de machine 25.000 frambozen per dag plukt, 10.000 meer dan een oogstmedewerker.

Fieldwork heeft de robots gehuurd aan Summer Berry Company, een leverancier van Britse supermarkten, waaronder M&S, Ocado, Tesco, Sainsbury's en Waitrose, en verwacht volgend jaar 40 robots aan het werk te hebben op het 130 hectare grote perceel in de buurt van Odemira.

Bron: theguardian.com / diariodehuelva.es

Publicatiedatum: