Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russen steeds meer verontrust door sterk stijgende voedselprijzen

De invasie van Rusland in Oekraïne heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de voedselprijzen in de hele wereld, evenals tot een piek in de tarwe- en olieprijzen wereldwijd. De stijging van de voedselprijzen in Rusland zal zijn tol blijven eisen voor de gewone Rus. Deskundigen op het gebied van voedselzekerheid roepen het Kremlin op om sneller maatregelen te nemen om te voorkomen dat de crisis nog erger wordt.

Sergej Sjoba, voorzitter van het Instituut voor Natuurlijke Veiligheid, verklaarde dit weekend: "De reden voor de toename van de voedseltekorten heeft vooral te maken met de schokken op de wereldmarkt, de Europese onrust en natuurlijk de gebeurtenissen in Oekraïne. De internationale gemeenschap en de markt reageren altijd op deze factoren, en de reactie leidt altijd tot prijsstijgingen."

De uitvoer van cruciale grondstoffen uit het Zwarte Zeegebied is de afgelopen 100 dagen verstoord in een regio die verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de tarwe-export van de wereld.

De Federale Dienst voor Staatsstatistiek (Rosstat) heeft in zijn maandelijkse rapport gezegd dat de consumentenprijzen sinds mei met 6,2% zijn gestegen.

Bron: rudaw.net
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: