Russen steeds meer verontrust door sterk stijgende voedselprijzen

De invasie van Rusland in Oekraïne heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de voedselprijzen in de hele wereld, evenals tot een piek in de tarwe- en olieprijzen wereldwijd. De stijging van de voedselprijzen in Rusland zal zijn tol blijven eisen voor de gewone Rus. Deskundigen op het gebied van voedselzekerheid roepen het Kremlin op om sneller maatregelen te nemen om te voorkomen dat de crisis nog erger wordt.

Sergej Sjoba, voorzitter van het Instituut voor Natuurlijke Veiligheid, verklaarde dit weekend: "De reden voor de toename van de voedseltekorten heeft vooral te maken met de schokken op de wereldmarkt, de Europese onrust en natuurlijk de gebeurtenissen in Oekraïne. De internationale gemeenschap en de markt reageren altijd op deze factoren, en de reactie leidt altijd tot prijsstijgingen."

De uitvoer van cruciale grondstoffen uit het Zwarte Zeegebied is de afgelopen 100 dagen verstoord in een regio die verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de tarwe-export van de wereld.

De Federale Dienst voor Staatsstatistiek (Rosstat) heeft in zijn maandelijkse rapport gezegd dat de consumentenprijzen sinds mei met 6,2% zijn gestegen.

Bron: rudaw.net
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven