Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Heron investeert in de teelt van containersla

"Het rendement van vertical farming is 1 op 400"

De technologie van de toekomst voor vertical farming is vijf jaar lang onderzocht en ontwikkeld in Dornbirn, Vorarlberg, een deelstaat in Oostenrijk. Het is de bedoeling dat eind 2023 een functionele productie-eenheid in bedrijf wordt genomen. De bedrijvengroep Heron investeert er tien miljoen euro in en wil mogelijk zelf planten gaan telen, aldus ORF.

Het autonome verticale teeltsysteem wordt door geavanceerde technologie en kunstmatige intelligentie (AI) op een energie- en hulpbronnenefficiënte manier bestuurd en kan zo toe met een fractie van de grond en energie die in de reguliere land- en tuinbouw nodig zijn. Het kan het hele jaar door telen op elke locatie, ongeacht het weer en het klimaat, en zonder gewasbeschermingsmiddelen. Het waterverbruik wordt daarbij met 95 procent verminderd.

"We oogsten dezelfde hoeveelheid als de reguliere tuinbouw doet op een heel voetbalveld. Het rendement is 1 op 400," zegt bedrijfsoprichter Christian Beer. Hij voegt eraan toe dat ook de emissies bij de teelt met meer dan 90 procent worden verminderd. "Dit komt doordat verticale teelt midden in stedelijke centra kan worden bedreven, wat de aanvoerroutes enorm verkort."

Voor meer informatie:
vertical-green.at
reiger.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven