in Noord-Amerika

Realtime monitoring van stress bij gewassen dankzij nieuwe samenwerking

Ecoation en Vivent hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om realtime monitoring van stress bij gewassen op de Noord-Amerikaanse markt te introduceren.

In het kader van deze samenwerking heeft Vivent realtime gewassensensoren geïnstalleerd bij HORTECA (North American Horticultural Technology Center & Academy). De 8.000m2 tellende HORTECA- test- en onderzoekslocatie in Ruthven (Ontario) is gelegen in het hart van de Noord-Amerikaanse glastuinbouwsector. 

Uitgerust met de nieuwste teelttechnologieën (AI-bestuurde klimaatbeheersingscomputers, luchtbeheersingstechnologie en precisiebelichting), de AI & Robotic IPM gewasbeoordelings-oplossingen van Ecoation en de realtime gewassensensoren van Vivent zal het centrum de geavanceerde technologieën die er op de markt zijn demonstreren en toekomstige platforms ontwikkelen op het gebied van automatisering, het oplossen van het personeelstekorten, kwaliteitsmanagement, en residuvrije teelt. De gewasdeskundigen van Vivent zullen samenwerken met het R&D-team van Ecoation, het teeltteam van JEM Farms en andere experts om de activiteiten van HOTRECA verder te optimaliseren. 

"We kijken ernaar uit om te laten zien hoe realtime meldingen telers kunnen helpen bij het optimaliseren van de klimaatomstandigheden en bij het herkennen van ziekten en plagen voor de symptomen hiervan zichtbaar worden," legt Carrol Plummer uit, medeoprichter en CEO van Vivent.  "Een snelle en betere opsporing van ziekten draagt bij aan hogere opbrengsten en een verbeterde productkwaliteit. Het monitoren van JEMs gewassen bij HORTECA biedt ons een uitgelezen kans om de invloed van de hoge luchtvochtigheid in Ontario op stress bij gewassen te onderzoeken, met name in de zomerperiode. Door de verzamelde data van Ecoation en Vivent te combineren met de ruime expertise van de telers van JEM kunnen we te weten komen hoe we stress bij gewassen al binnen enkele minuten nadat deze optreedt kunnen verminderen."

"Teelt in gecontroleerde omgeving (CEA) is het antwoord op de groeiende wereldbevolking en klimaatverandering, twee ontwikkelingen die een negatieve invloed op de voedselvoorziening hebben," zegt dr. Saber Miresmailli, oprichter en CEO van Ecoation en tevens voorzitter van HORTECA. "Technologie zal in de nabije toekomst ongetwijfeld een grote rol gaan spelen om deze ernstige problemen aan te pakken. Technologie die wordt ontwikkeld zonder de juiste inzichten en inbreng van deskundigen heeft geen kans van slagen. Het unieke voordeel van HORTECA is de uiterst praktische en commerciële expertise van haar oprichters en hun bewezen staat van dienst op het gebied van de grootschalige voedselproductie."

Paul J. Mastronardi, directeur van JEM Farms en bestuursvoorzitter van HORTECA, vervolgt: “De tuinbouwsector transformeert en er zijn veel oplossingen en technologieën op de markt die van alles beloven. Om hun functionaliteit echt goed te kunnen testen, dienen zij te worden getest onder commerciële omstandigheden. HORTECA werd hiervoor opgericht. Het HORTECA Center en de Academy bieden kennis en knowhow aan, evenals technologieplatforms, waardoor het besluitvormingsproces kan worden verbeterd en belangrijke vraagstukken in de toekomst sneller kunnen worden aangepakt." 

Na voltooiing van de eerste proef zal Vivent de resultaten en bevindingen tijdens de komende editie van de Ecoation Jamboree presenteren aan de Canadese telersgemeenschap. De Ecoation Jamboree is een reeks door de Ecoation Academy ontwikkelde educatieve sessies die zijn bedoeld om de tuinbouwsector te voorzien van de nieuwste informatie op het gebied van technologie. Daarnaast zal Ecoation de technologie van Vivent via haar uitgebreide netwerk ook in de rest van Noord-Amerika distribueren.  

"Canada heeft al vele baanbrekende technologieën en oplossingen op de wereldwijde markt geïntroduceerd die een positieve impact hebben op de levens van miljoenen mensen op aarde, variërend van insuline, rolstoeltoegankelijke bussen tot pindakaas," zegt Miresmailli. "De knapste koppen van het land komen bij HORTECA bijeen om een nieuwe uitdaging waar de mensheid voor staat op te lossen: de duurzame teelt van voedselgewassen. We halen de beste oplossingen naar HORTECA om hun functionaliteit te testen en feitelijke informatie hierover met de gemeenschap te kunnen delen." 

Voor meer informatie: 
Vivent 
+41 76 285 1472
www.phytlsigns.com
www.vivent.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven