Geen opvolger nodig vanwege fusiebesprekingen

Vertrek algemeen directeur REO Veiling

Tholen - REO Veiling heeft na 14 jaar afscheid genomen van algemeen directeur Paul Demyttenaere. Woensdag zijn de leden van de veiling hier door middel van een communiqué van op de hoogte gebracht. Desgevraagd verklaart Rita Demaré, voorzitter van de veiling, als reden voor het ontslag dat de persoon niet meer paste in de huidige functie van algemeen directeur anno 2022. "Dat is het enige wat ik erover kwijt wil."

Rita benadrukt dat het vertrek van de algemeen directeur losstaat van de fusiebesprekingen die momenteel met Coöperatie Hoogstraten worden gevoerd. "We hadden donderdag een gezamenlijke managementvergadering met Hoogstraten gepland en die hebben we bewust door laten gaan, omdat we ervan overtuigd zijn dat de fusie van toegevoegde waarde is."

De fusiebesprekingen zijn volgens Demaré volop in de uitwerking. "We zijn allerlei officiële zaken aan het onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de mededingingskant, die veel tijd vragen, maar wel moeten gebeuren. Het is de bedoeling dat de leden van beide coöperaties in december moeten stemmen of ze meegaan met de fusie, dus dat is al kort bij."

De werkzaamheden worden voorlopig overgenomen door het managementteam. "Op dit moment kijken we vanwege het fusieproces dat loopt ook niet naar een nieuwe algemeen directeur. Dat zou pas aan de orde zijn als één van de algemene vergaderingen niet instemt met de fusie, maar vooralsnog ben ik daar erg positief over", besluit Rita.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven