"vleugje moderne Aziatische keuken naar Westerse supermarktschappen"

Nieuwe wokkomkommer komt uit de kas bij Mellantas

Mellantas teelt sinds kort Rijk Zwaan’s nieuwe Aziatische wokkomkommerras, Wokcue. In tegenstelling tot de traditionele komkommer, is deze wokkomkommer uitermate geschikt voor wokgerechten en zorgt het voor een vleugje moderne Aziatische keuken in de Westerse supermarkten en groentespeciaalzaken. Waar komkommers in Azië veelal worden gewokt, worden ze in de Westerse vaak rauw gegeten. Het verschil zit hem voornamelijk in de textuur, het hoge vochtgehalte in de traditionele komkommers maakt ze minder geschikt voor gebruik in roerbakgerechten.

Diversiteit in het komkommerassortiment
Wokcue is een spannend nieuw komkommerras die retailers en groentespeciaalzaken volgens veredelingsbedrijf Rijk Zwaan een uitgelezen mogelijkheid biedt om het komkommerassortiment te innoveren en zo de diversiteit op het schap te vergroten. Deze Aziatische wokkomkommer heeft een unieke uitstraling en onderscheidende kenmerken, die de consument inspireert om komkommers op andere manieren te gebruiken dan enkel als salade-ingrediënt of als snack.

Top op heden worden traditionele komkommers door consumenten nog maar weinig gebruikt in roerbakgerechten, met name door het hoge vochtgehalte, gebrek aan stevigheid én het smaakverlies tijdens het koken. Rijk Zwaan werd hierdoor getriggerd en vond met de Wokcue een oplossing voor dit blijvende probleem. Deze Aziatische wokkomkommer blijft ook tijdens het koken lekker stevig, knapperig en smaakvol. Dit blijkt ook uit verschillende consumentenonderzoeken, waar de Wokcue overtuigend in gescoord heeft.

Interesse in deze wokkomkommer? Vraag een sample aan bij Mellantas. Kweker Sam van Duifhuizen vertelt je in een persoonlijk gesprek graag meer over de mogelijkheden van dit product om het komkommerassortiment te versterken.

Voor meer informatie:
Mellantas
Tel.: +31639617273
sam@mellantas.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven