Nieuwe dataproduct geeft inzicht in nieuwswaarde indoor farming

Contain introduceert twee dataproducten: een beursindex en een meting van de nieuwswaarde van de sector.

De Contain Indoor Ag Stock Index volgt het rendement van een portefeuille van beursgenoteerde aandelen uit de tuinbouwsector. Het grootste deel van de index is genoteerd in de VS, maar de index bevat ook Europese, Canadese en Japanse beursgenoteerde aandelen van bedrijven die actief zijn in Controlled Enviroment Agriculture (CEA).

Hoewel de sector het afgelopen jaar verschillende beursintroducties en beursupgrades heeft gekend, heeft de sector het minder goed gedaan dan de markt, stelt Contain. De Contain Industry Buzz Index volgt de populariteit (frequentie van verschijnen) van een verzameling indoor tuinbouw-gerelateerde termen in de media.


Het dashboard

Het team van Contain is al bijna een decennium betrokken bij indoor tuinbouw en ziet deze meest recente introducties als een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de sector.

"Het is mooi om te zien hoe de sector zich ontwikkelt tot een stadium waarin dit soort dataproducten wordt gevraagd door onze klanten en belanghebbenden," zegt oprichter en CEO Nicola Kerslake. Het team van Contain is van plan om in de toekomst nog meer dataproducten te introduceren.

Het Contain team heeft de index gecreëerd na de observatie dat media-aanduidingen over tuinbouwbedrijven en financieringsaankondigingen correleerden met een hogere interesse in haar producten van zowel investeerders, kredietverstrekkers als nieuwe telers.

Beide indexen worden maandelijks geactualiseerd en kunnen worden gedownload met gratis registratie op de site van Contain. Ze zijn ook beperkt beschikbaar voor licenties. Ze zijn de nieuwste toevoeging aan de onderzoeksbibliotheek van het bedrijf die ook briefing papers over onderwerpen als ESG en financiering van de sector en een kwartaal tracker voor particuliere investeringen in de CEA tuinbouwsector omvat.

Voor meer informatie:
Contain
www.contain.ag


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.