Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Tuinbouwbedrijf Jan Hofland te Naaldwijk

Jan Hofland startte in 1899 aan de Kruisbroekweg in Naaldwijk een tuinbouwbedrijf en teelde daar aalbessen, appels, maar bovenal perziken en op een bepaald moment ook Dahlia’s. 

Toen Jan zijn zoon Gozewinus Jacobus Hofland in 1928 de kwekerij voortzette stonden er inmiddels 20 kassen met verschillende soorten perziken. Goos sr. besloot om tulpen te gaan trekken en zette daarmee de eerste verwarmde kas op de kwekerij. In 1940 werden de eerste cactussen op de kwekerij geteeld en ook tomaten en Lathyrussen werden toegevoegd aan het assortiment. 

Uitstalling van tomaten, perziken, siervruchten en primula's op het tuinbouwbedrijf van Jan Hofland aan de Kruisweg in Naaldwijk.(Historisch Archief Westland | N-005108 | 1929)  

Bessenpluk op het tuinbouwbedrijf Jan Hofland aan de Kruisweg in Naaldwijk. Links tussen de twee vrouwen met pet op is Jan Hofland.  (Historisch Archief Westland | N-005096 | 1914)

Perzikenkas op het tuinbouwbedrijf van Jan Hofland aan de Kruisweg in Naaldwijk als onderteelt bloemkool. Met de hark links Jan Hofland (Historisch Archief Westland | N-005095 | 1914)

Bron: Hofland Flowering Plants | Erfgoed Westland

Publicatiedatum: