Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepanelen, insectenkweek, sensoren en meerlagenteelt in Top 250 groeibedrijven

In de zesde Top 250 groeibedrijven, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, komen we enkele bekende tuinbouwbedrijven tegen. Groenleven, dat naam maakt met het leveren van zonnepanelen voor boven onder meer zachtfruitteelten, staat in de lijst, net als insectenkweker Protix, onlangs nog te zien op HortiContact. Ook de al meer gevestigde namen 30MHz en Logiqs komen in de lijst voor.

Op 10 oktober presenteren ECE en stichting nlgroeit de Top 10. Dan wordt ook bekend welk bedrijf zich de snelste groeier van Nederland mag noemen en de Gouden Groeier Award verovert. 

Alle snelgroeiende Nederlandse bedrijven uit de lijst hebben in 2021 flink gas gegeven na twee moeilijke jaren. Ze zijn zowel in banen (FTE) als omzet gegroeid, met een verdubbeling van de groeicijfers. De 250 bedrijven creƫerden gezamenlijk 35.000 banen (FTE) over de afgelopen drie jaar, waarvan 60% alleen al in 2021. Het aantal bedrijven met een vrouw aan het roer is toegenomen: van 5 naar 12%.

Uit de Top 250 Groeibedrijven, die dit jaar voor de zesde keer is opgesteld, blijkt dat de meeste snelst groeiende bedrijven zich bevinden in sectoren op het snijvlak van digitalisering, zakelijke dienstverlening en nieuwe media. 40% van de snelle groeiers is gevestigd in Noord-Holland.

Bekijk de hele lijst hier. 

 

 

Publicatiedatum: