Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vertical farm Poeldijk op naar 100% duurzame energie

De Poeldijkse Future Crops is overgeschakeld op 100% hernieuwbare energie. Door gebruik te maken van de natuurlijke kracht van zon en wind neemt het bedrijf naar eigen zeggen 'ook de belangrijkste hindernis om de sector naar een aanzienlijk hoger niveau van CO2-neutraliteit op te tillen', terwijl het tegelijkertijd toewerkt naar zijn duurzaamheidsdoelstellingen.

Future Crops exploiteert een indoor vertical farm met meerdere verdiepingen op industrieterrein ABC Westland in Poeldijk. In de vertical farm wordt een breed assortiment bladgroenten en kruiden geteeld. Waar veel van dergelijke faciliteiten afhankelijk zijn van hydrocultuur, heeft de scale-up een uniek, gepatenteerd substraat ontwikkeld om gewassen in te telen. Zo komt het vertical farmconcept volgens de telers 'een stap dichter bij de natuur en de aarde.'

Pluspunten voor het milieu
"Vertical farming is een opkomende sector die aan kracht wint vanwege de vele voordelen", zegt Gary Grinspan, medeoprichter en CEO van Future Crops. "We zijn in staat enorme hoeveelheden hoogwaardig voedsel te telen op een veel kleiner stuk land – ongeveer 5% van het land dat nodig is voor conventionele tuinbouw. En als je niet afhankelijk bent van seizoensinvloeden, kun je de groeicycli vertienvoudigen. Dit betekent dat we meer en sneller kunnen telen en tegelijkertijd de voedselkilometers kunnen verminderen. Onze producten zijn van nature langer houdbaar, waardoor voedselverspilling wordt gereduceerd. We elimineren ook de ecotoxiciteit voor mens en aarde, aangezien de teelt geen behoefte heeft aan gewasbeschermingsmiddelen of schadelijke chemicaliën. Het systeem van Future Crops pakt ook de keerzijde aan van de gecontroleerde binnenteelt: een hoog energieverbruik doordat gewassen niet in staat zijn om natuurlijk zonlicht op te nemen."

Future Crops begon zijn activiteiten in 2018 met stevige ambities om het hele proces volledig te vergroenen en uit te komen op een nul-uitstoot. Dit spoorde het bedrijf aan om een locatie te kiezen die al voorzien was van een indrukwekkende structuur van 18.000 zonnepanelen, want zo kon de afhankelijkheid van conventionele fossiele brandstoffen aanzienlijk worden beperkt.

In 2019 kreeg Future Crops de definitieve toestemming om er zich op aan te sluiten. Dit jaar is het bedrijf ook begonnen met het exploiteren van windenergie die wordt opgewekt door lokale teeltgemeenschappen, waardoor het gebruik van hernieuwbare energie de volle 100% nadert. Het succes van deze maatregelen komt duidelijk tot uiting in een recent uitgevoerde op projecties gebaseerde analyse.

"We hebben de infrastructuur en isolatiemogelijkheden van onze vertical farm versterkt", legt Grinspan uit. "We zochten ook naar oplossingen om onze teeltprocessen verder te verbeteren om energiezuiniger te zijn, inclusief het verhogen van de opbrengsten. Tegelijkertijd begonnen we met een geleidelijke overgang naar hernieuwbare energie."

In Poeldijk zien ze vertical farms als de manier om efficiënt groenten te telen zonder veel grond te gebruiken. "Het biedt dé oplossing om gezonde, duurzame voeding voor iedereen toegankelijk te maken", aldusSusanne Mosmans, Business Unit Director & CMO van Future Crops. 

Voor meer informatie:
Future Crops
info@future-crops.com
www.future-crops.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven