Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met twee ventielen is vernevelingsprogramma nog flexibeler"

"We willen telers de mogelijkheid bieden hun vernevelings-programma's nog flexibeler te benutten, vandaar dat wij  MT-10 MistTime hebben geüpdatet, waardoor twee ventielen tegelijk actief kunnen zijn, en hebben we ook de minimum intervalperiode aangepast," zegt Kurt Becker van Dramm.  

MistTime 10 is een bekende oplossing van Dramm. Het besturingssysteem beschikt over geavanceerde functionaliteiten met een eenvoudige bediening. "De MT 10 MistTime van Dramm biedt vernevelingsreikwijdtes en temperatuurinstellingen tot maximaal 10 zones." 

 

De MistTime biedt vier gebruiksmogelijkheden: hij kan cyclisch 24 uur per dag functioneren, tussen bepaalde tijden, boven de ingestelde temperatuur of met een vaste tijd en temperatuur. Daarnaast kan elk ventiel op ieder gewenst moment handmatig worden bediend, waarbij de besturing onmiddellijk daarna terugschakelt naar het laatste programma. Volgens het team van Dramm is de MistTime eenvoudig te programmeren en 'uiterst flexibel'. 

"De recente update, waarbij twee ventielen tegelijk actief kunnen zijn en de minimum interval is aangepast, biedt een hogere mate van flexibiliteit,"  zo legt Kurt uit. "De cyclus werd aangepast om een interval van minimaal 10 seconden tussen cycli gedurende maximaal 12 uur mogelijk te maken." 

Bij gebruik van deze optie moeten telers er eerst zeker van zijn dat zij over voldoende water beschikken om de twee ventielen van water te voorzien. "De unit heeft een uitgangsstroom van 24 v, 6 VA. Men moet er rekening mee houden dat ieder ventiel minder dan 3VA nodig heeft bij gelijktijdig gebruik." 

Hij voegt eraan toe dat het bedrijf iedere update gratis beschikbaar stelt aan klanten. Het HQX-file voor de nieuwe update kan hier worden gedownload. 

De MistTime is programmeerbaar in het Engels, Spaans, Frans en Nederlands. Deze handleiding biedt ondersteuning in de moedertaal.

Dramm zal aanwezig zijn op GreenTech Amsterdam 2022 in stand 02.330. GreenTech Amsterdam wordt gehouden van 14 tot 16 juni in RAI Amsterdam, klik hier om in te schrijven. 

Voor meer informatie: 
Dramm Corporation
2000 North 18th Street, Manitowoc,
WI 54221, VS
Tel. +1 920 684 0227
www.dramm.com

Publicatiedatum: