Wessel Hagels viert 15-jarig bestaan

Tholen – Uw Groenteman Wessel Hagels in Rolde heeft wegens het 15-jarig bestaan de hele week de vlag uithangen. In samenwerking met zijn leveranciers heeft hij leuke aanbiedingen weten te maken voor zijn klanten. Komende zaterdag organiseert hij ook een feestje in de winkel met een springkussen voor de kinderen en een kaasproeverij voor de oudere klanten. Jong en oud weet de speciaalzaak namelijk te vinden, waar het allang niet alleen meer om AGF draait.


Wessel en zijn vrouw Sylvie vieren deze week het 15-jarig jubileum van de winkel

“Ik ben een geboren spruitje, zeg ik altijd. Mijn ouders hadden een groentezaak en ik werd geboren in de maand november, de spruitjestijd. Als mijn ouders zouden zien wat ik nu allemaal doe, dan zouden ze het niet meer herkennen. We verkopen enorm veel kant-en-klaarproducten, maaltijden, kaas en noten en zijn veel meer een traiteur dan een groentewinkel”, vertelt Wessel.

Wessel heeft altijd in de AGF-wereld gewerkt en was een vrije jongen. 15 jaar gelden had hij de kans om een groentewinkel over te nemen. Wessel: “In het begin waren er wel zorgen of het allemaal zou gaan lukken, maar het is goed gekomen. In 2016 hebben we de zaak helemaal kunnen moderniseren en zijn toen met kaas en nootjes begonnen en hebben verder uitgebouwd met kant-en-klaarproducten die allemaal vers in de winkel bereid worden.”

Corona zorgde voor een grote omzetstijging en veel van de klandizie  die toen kwam aanwaaien is blijven hangen. “Klanten herkennen de kwaliteit. Nu alles weer genormaliseerd is, is het wel minder druk maar vergeleken met 2019 is er nog altijd een omzetplus van 13 tot 14%.”

Zowel jongeren als ouderen weten Wessel Hagels te vinden. Daar speelt ook zijn dochter een grote rol in. Die werkt deels mee in de zaak en deels op een kinderdagverblijf. De kinderen mogen een gratis banaantje komen halen en dan nemen de ouders vaak nog wat extra’s mee.

Wessel Hagels heeft ook een beroemde klant: Johan Derksen. “Die is al jaren drie keer per week een trouwe klant en daar kan ik het heel goed mee vinden. Hij heeft ook een promotiefilmpje gemaakt voor ons over de Elefant sinaasappelen van onze vaste leverancier Willem Dijk AGF.”

Wessel en zijn vrouw zetten nog dagelijks met veel plezier de schouders eronder, maar leeftijd gaat inmiddels een rol spelen. Opvolging binnen de familie zit er niet in, maar Wessel hoopt dat een van de personeelsleden het ziet zitten op termijn de zaak over te nemen. “We werken 6 dagen met veel plezier in de zaak, maar moeten tegenwoordig echt bijkomen op zondag, dus daarin moeten we wel iets gaan veranderen, want dat is op lange termijn natuurlijk niet meer vol te houden.”

Voor meer informatie:
Wessel Hagels Uw Groenteman
Burgemeester Reijndersstraat 27
9451 BC Rolde
Tel: 0592 – 243636
www.wesselhagels.nl 
groentespecialist@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven