Amersfoortse wijk Vathorst kan allereerste lokale groenten oogsten in eigen wijk

Tuinderij Land in Zicht wordt de eerste plaats in Amersfoorts waar consumenten hun eigen groenten en bloemen kunnen oogsten. Op de Tuinderij worden zo’n vijftig soorten groenten geteeld. Wijkbewoners kunnen zich via een zelfoogst-abonnement inschrijven voor de wijkmoestuin. De leden mogen wekelijks een verse portie groenten van het land halen. 


Tuinder Nienke van Land in Zicht

Het begint in het voorjaar met raapstelen en rabarber. In de zomer komen onder andere courgette en boontjes beschikbaar en in de herfst kunnen de wijkbewoners boerenkool en pompoenen oogsten in de tuin. 

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een weiland met plassen te veranderen in de plek die het nu is. Er zijn vier grote tunnelkassen gebouwd, er is een compleet irrigatienetwerk aangelegd en dat is geen overbodige luxe met de droogte die er nu is. De grond is onder handen genomen door een loonwerker en de teeltbedden zijn aangelegd. “Dat eerste jaar is echt pionieren. Het is hard werken, maar het is heel fijn om deze tuin steeds mooier te zien worden”, aldus tuinder Nienke Boone.  

Tuinder Nienke Boone kan niet wachten om de natuurinclusieve zelfoogst-tuin te laten zien aan de stad. Op 18 juni is de officiële opening met een dag vol rondleidingen, workshops en spelletjes voor de kinderen. Nienke zal laten zien hoe het is om een zelfoogst-tuin te beginnen, op een stuk land dat eerst braak stond, middenin natuurgebied ‘Waterrijk’. Hier vinden de weidevogels steeds meer hun plek. Nienke Boone: “Er zit al een kievitsnest aan de achterkant van de tuin.”  

Zorg op de tuin 
De tuinderij Land in Zicht is onderdeel van de gelijknamige zorgorganisatie. Deze organisatie biedt al acht jaar zorg aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Tuinderij is daarmee niet alleen een plek voor consumenten maar ook voor Amersfoorters die op deze manier hun draai vinden in de samenleving.  

Voor meer informatie:
Land in Zicht
info@landinzicht.net
www.landinzicht.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven