Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rosanne Buitenhuis maakt De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022

Na het succes in 2021, heropende zachtfruitmerk Prestige Fruit de zoektocht naar De Beste Aardbeienslof van Nederland. Aan de start van het zachtfruitseizoen zijn bakkers en patissiers uitgedaagd om een van de meest traditionele recepten een nieuwe, originele twist te geven. Maar liefst 40 creaties zijn op 31 mei tijdens de finale op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd beoordeeld. De vakjury was het er unaniem over eens: Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk uit Enschede maakt De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022.

Traditie ontmoet innovatie
Met zijn brosse sloffenbodem, zalvige crème patissière en topping van verse aardbeien is de aardbeienslof een echte klassieker. In opdracht van Prestige beoordeelde de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander 40 vernieuwende en verrassende aardbeiensloffen. De winnaar ontvangt naast de prestigieuze titel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland’ ook € 3000,- aan Prestige-aardbeien voor in de bakkerij.

Wedstrijd vol inspiratie
Dit jaar pakte Prestige het grootser aan dan ooit tevoren. Dinsdag 31 mei werd een dag vol inspiratie. Het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd stond volledig in het teken van de aardbei. Na inlevering van de sloffen konden deelnemers de jurering vanaf de zijlijn volgen, gaf patissier Kiki Suijkerbuijk een masterclass namens het Nederlands Patisserie Team en bezochten de bakkers en patissiers Prestige-teler Jannis van As om alles te leren over zachtfruit. Eind van de middag werd de uitslag live bekendgemaakt door de winnaar van vorig jaar: Ruben Koelman (19) van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk.

En de winnares is…
Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk uit Enschede is de winnaar van De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022. Rosanne: "Wat een verrassing! Ik werk nog niet zo lang in de bakkerij, dus dat maakt het extra speciaal. De framboos, citroen en basilicum in mijn slof versterken de smaak van de aardbei. Ik denk dat die unieke smaakcombinatie mijn aardbeienslof zo bijzonder maakt." Omdat Rosanne zelf aan het werk was in de bakkerij, nam haar chef Henri de Groot – en nr. 3 in 2021 – de eerste felicitaties in ontvangst. Henri: "De inzending van Rosanne had ik tot vanochtend nog niet gezien, dat maakte het extra spannend. Ze heeft het fantastisch gedaan en de lat voor volgend jaar nog hoger gelegd. Ik ben supertrots en we gaan morgen lekker aan de bak, want deze slof gaan we veel verkopen!" De tweede en derde prijs gingen dit jaar naar Henrik Wullems van De Ambachterij uit Schoonrewoerd en Hans Spitsbaard van Puro Gelato & Caffè uit Ede.

Aardbei moet de hero zijn
De jury bestond uit Meester Patissier Hidde de Brabander, patissier Jurgen Koens, patissier Bart de Gans en Prestige-aardbeienteler Jan van den Elzen. De sloffen werden anoniem beoordeeld, dus de jury heeft puur op basis van presentatie, technieken en smaak gekozen. De toelichting van voorzitter Hidde de Brabander: "Het blijft altijd spannend hoe mensen reageren op een wedstrijd. Tof om te zien hoe deelnemers vol enthousiasme en passie zijn losgegaan. Uiteraard hebben we op het visuele aspect gelet, maar het gaat niet alleen om het plaatje. Bij een aantrekkelijke buitenkant, hoort ook een hele goede binnenkant. Dat is de gouden combinatie. De aardbeienslof van winnares Rosanne was heel bijzonder en perfect in balans. De smaken, bakaard en presentatie; alles klopte. En de aardbei had de hoofdrol. Het is natuurlijk niet de wedstrijd van het beste gebak, maar van de beste aardbeienslof. Dus de aardbei moet de hero zijn."

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
06 22 02 54 12 
info@fruitmasters.com 
www.fruitmasters.com 

Publicatiedatum: