Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Materiaal uit glasvezelversterkte kunststof voor meerlagenteelt

Stellingen, profielen, roosters, dragers: het zijn allemaal elementen waarop vertical farming zich baseert. Toch kunnen telers twijfelen over het ontwerp en de materiaalkeuze. Op de eerder dit jaar gehouden beurs NovelFarm in het Italiaanse Pordenone stelde het bedrijf P-Trex al zijn voorstellen gemaakt van glasvezelversterkte kunststof (GVK) tentoon. GVK werd in 1926 in Italië bedacht voor de luchtvaartindustrie: het is een composietmateriaal dat is ontstaan uit de verwerking van glasvezels geïmpregneerd met een harsmatrix.

"We ontwerpen en bouwen profielen en allerlei soorten GVK-structuren die ideaal zijn voor de teelt in rekken", zegt Laura Rinaldi van de afdeling marketing van P-Trex.

Ermal Papapano, Giuseppe Sartorello en Laura Rinaldi 

"Als structureel profiel, als frameprofiel of in meer complexe structuren, garanderen onze gepultrudeerde profielen dezelfde weerstand als staal, maar met slechts een kwart van de dichtheid. Het lichtere ontwerp leidt tot aanzienlijke besparingen op installatiekosten omdat er minder speciale machines nodig zijn, minder personeel en minder tijd voor de montage."

De gepultrudeerde profielen en de roosters, afzonderlijk of samen gebruikt in eenzelfde project, worden de dragende elementen van structuren die volledig gemaakt zijn van glasvezelversterkte kunststof. Het materiaal is licht, resistent en niet onderhevig aan corrosie door water of andere stoffen.

"Ons bedrijf ontwerpt en bouwt producten die volledig made in Italy zijn. We exporteren onze constructies ook naar andere landen zoals Frankrijk, België en Spanje. Klanten kunnen tijdens het ontwerp onder andere ook de kleur van het materiaal kiezen", besluit Rinaldi.

Voor meer informatie: 
P-Trex - by Fibre Net 
Via Jacopo Stellini, 3
33050 Pavia di Udine (Ud) - Italië
Tel: +39 (0)432 600918
info@p-trex.it 
www.p-trex.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven