Spaanse minister van Landbouw bezoekt WUR

De Spaanse minister van Landbouw Luis Planas Puchades bracht woensdag 25 mei een bezoek aan Wageningen University & Research (WUR). Planas, die zijn functie sinds 2018 bekleedt, werd welkom geheten door Sjoukje Heimovaara. Zij is vanaf 1 juli de voorzitter van de Raad van Bestuur van WUR.

In 2050 zijn er 10 miljard monden om te voeden met dezelfde planeet waar nu nog 7,5 miljard mensen wonen. Om dat te kunnen doen, moeten voedselsystemen veranderen, zo meldt WUR op haar website. Wageningen University & Research is een wereldwijd centrum van informatie op deze gebieden.

WUR-wetenschappers namen Planas daarom mee in de laatste kennis over bijvoorbeeld de rol van veehouderij in kringlooplandbouw. Ook kreeg de Spaanse minister een rondleiding door kassencomplex Unifarm, waar hij meer te horen kreeg over het onderzoek van WUR naar duurzame kassen.


Foto: WUR

Samenwerking met Spanje
In Spanje zijn veel belangrijke partners van Wageningen University & Research. In 285 van de Europese projecten waarin WUR actief is, wordt samengewerkt met Spaanse partners. En via het internationale Erasmus-uitwisselingsprogramma van studenten, staat WUR in contact met 17 Spaanse universiteiten. Daarom had Planas ’s middags een Meet&Greet met Spaanse WUR-studenten. Zij vertelden hem meer over de voortgang in hun studies en het (studenten)leven in Wageningen.

Ook het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was bij het bezoek aanwezig om de samenwerking tussen de landen op landbouwgebied te bespreken. Het bezoek aan Wageningen werd eerder uitgesteld door de destijds geldende coronamaatregelen.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven