Alternatieve kasfolies zijn minder dik, maar behouden prestaties

"We hebben ons aanbod van producten uitgebreid met alternatieve plastic folies die minder dik zijn en tegelijkertijd dezelfde prestaties garanderen, zowel vanuit mechanisch als optisch oogpunt. Ook de levensduur van het product is gelijkaardig", zegt Emanuele Garrasi, CEO van het Italiaanse Agriplast Spa. Het bedrijf ziet dat kasteeltmaterialen in de huidige crisistijd steeds duurder worden en wil hiervoor een oplossing aanbieden. 

Dankzij de 7-laagse extrusietechnologie, de modernste die momenteel beschikbaar is volgens de directeur, produceert Agriplast Spa extreem dunne plastic folie die toch zeer resistent is.

"Bijvoorbeeld, voor het afdekken van "klasse D"-kassen met een levensduur van twee jaar bieden we eenzelfde soort plastic folie van zowel 200 als 150 micron. Door voor het tweede product te kiezen, bespaart de teler 25% in gewicht en plastic materiaal, wat uiteraard de milieu-impact vermindert en ook de kosten drukt."

Geavanceerde technologie kan antwoorden bieden aan de tuinbouwsector en zelfs aan kleinschalige telers, die niet over de mogelijkheid beschikken om overheidssteun te ontvangen, volgens de directeur. "Onze oplossingen zijn een directe manier om ecologische en economische duurzaamheid hand in hand te laten gaan. Van deze bedrijfsfilosofie getuigen ook andere producten, zoals de Powelux-holtefolie, slechts 20 micron dik, een mulch met een dikte van 30 micron of de Huelvasol-tunnelfolie, slechts 90 micron dik en bruikbaar voor 2 teeltcycli."

Voor meer informatie:
Agriplast SPA
Via Filippo Bonetta 35
97109 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 997211
enrico.garrasi@agriplast.com
www.agriplast.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven