Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RE:ACT rampenbestrijding schiet vrachtwagenchauffeurs te hulp

Vrachtwagenchauffeurs die vastzitten in post-Brexit files smeken Britse regering om hulp

De rij vrachtwagens die in Dover staan te wachten, heeft catastrofale proporties aangenomen. De situatie is zo ernstig dat een liefdadigheidsinstelling die gewend is hulp te bieden aan slachtoffers van aardbevingen, zich genoodzaakt heeft gezien in te grijpen. RE:ACT Disaster Response heeft met Kent County Council (KCC) overeenstemming bereikt over een contract voor zes maanden ten bedrage van 180.000 pond om de truckers te helpen die al tijden wachten om aan boord van veerboten en pendeldiensten van de Eurotunnel te kunnen gaan.

KCC waarschuwde dat de afsluitingen die vanwege de pandemie waren opgelegd, de werkelijke omvang van de oponthoud na Brexit hebben verhuld. Er worden nu zo'n 50 dagen vertraging en opstoppingen per jaar verwacht op de M20 en M2. Veel van de vrachtwagenchauffeurs die vastzitten in de files hebben geen toegang tot een toilet en sommigen hebben geen eten of drinken.

Bron: express.co.uk

Publicatiedatum: