Indoorteeltbedrijf in VAE voorziet in 30% van de behoefte van coöperatieve supermarkt

Yaqoob Al Balooshi, van Union Coop, legt uit dat het bedrijf consumenten altijd premium groenten en fruit tegen concurrerende prijzen aanbiedt.

Hij vertelt dat er dagelijks 100 ton groenten en fruit aan de supermarkt worden geleverd, waarvan 60 ton groenten en 40 ton fruit. Hij benadrukt dat in de contracten met leveranciers strikte bepalingen en procedures zijn opgenomen. 

20 soorten kruiden voorzien in 30% van de behoefte
Hij wijst op de prestaties van de biologische Union Farms, waar 20 soorten kruiden en 20 verschillende bladgroenten worden geteeld, die in 30% van de behoefte van de coöperatieve supermarkt voorzien.

Hij vertelt dat momenteel de mogelijkheid wordt bekeken om een soortgelijk project voor de groenteteelt op te zetten voor toekomstige filialen van de coöperatie. Daarnaast biedt dit teeltconcept volgens hem 'ook educatieve mogelijkheden voor de bezoekers van de coöperatieve winkel, die uit verschillende leeftijdsgroepen afkomstig zijn.' "Op deze manier kunnen ze zien hoe groenten op water worden geteeld." 

Duurzame teelt versnellen
Yaqoob vertelt dat Coop al decennia lang lokale telers steunt door geavanceerde faciliteiten te verstrekken om de duurzame tuinbouw te bevorderen. Daarnaast levert het bedrijf een bijdrage aan de voedselzekerheid.

Het aantal telers waar de coöperatie in 2022 mee samenwerkt bedraagt 95, waaronder 42 lokale bedrijven, 9 conventionele teeltbedrijven, 28 biologische teeltbedrijven en 16 hydroponic teeltbedrijven. 

Yaqoob legt uit dat het bedrijf voortdurend samenwerkt met gecontracteerde telers in de Emiraten, waardoor deze in staat zijn om naast bestaande teeltmethoden ook nieuwe methoden te introduceren, zoals de teelt op water.  

Voor meer informatie: 
Union coop
www.unioncoop.ae 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven