Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Investering van £ 50 miljoen in Britse agtech om vijf vertical farms uit te rollen

Slate Asset Management, een wereldwijd alternatief investeringsplatform dat zich richt op reële activa, heeft eerder dit jaar £ 50 miljoen geïnvesteerd in Eider VF Limited (EVF), een in het VK gevestigd vertical farm bedrijf.

De investering van Slate zal worden gebruikt om de bouw van de eerste vijf faciliteiten van EVF tegen 2024 te financieren, die naast bestaande verpakkingsfaciliteiten zullen worden gebouwd, waardoor transportkosten aanzienlijk worden verlaagd.

EVF, opgericht in 2016, is een bedrijf uit Birmingham dat teeltfaciliteiten ontwikkelt voor bladgroenten die op de Britse massamarkt worden afgezet. De producten van EVF worden geteeld in standaard magazijnen die worden aangepast en voorzien van standaard industriële apparatuur om vertical farms te huisvesten die de juiste omgevingen creëren waarin de gewassen gedijen. EVF heeft langdurige samenwerkingsovereenkomsten gesloten met verwerkingsbedrijven van bladgroenten die leveren aan de Britse retail- en foodservicemarkt.

Ideale branche voor Slate
"Vertical farming sluit naadloos aan bij de focus van onze Strategie voor Steden en Gemeenschappen op basis van Impactinfrastructuur en draagt bij aan veel van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties", zegt Christian Schmid, directeur en verantwoordelijke Infrastructuur bij Slate. "Het bevordert een hulpbronnenefficiënte voedselproductie, het vermindert de CO2-uitstoot van de reis van de teeltlocatie naar de consument en het biedt een alternatieve manier om voedsel te telen die het milieu en het omliggende ecosysteem beschermt."

"Slate is de optimale partner voor ons in deze groeifase, aangezien vastgoed en milieu-, maatschappelijk en ondernemingsbestuur (ESG) een belangrijke rol spelen bij de uitbouw en exploitatie van onze faciliteiten", zegt Mike Davies van EVF. "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Christian en gebruik te maken van de wereldwijde institutionele expertise van het Slate-team om onze eerste faciliteiten in te zetten en ervoor te zorgen dat we ze op de meest efficiënte en duurzame manieren beheren."

Slate is een actieve belegger in duurzame activa en technologieën via zijn Strategie voor Steden en Gemeenschappen op basis van Impactinfrastructuur. De strategie is gericht op investeringen die de wereldwijde energietransitie bevorderen en steden en gemeenschappen in staat stellen hun doelstellingen voor de vermindering van de CO2-uitstoot te bereiken, inclusief technologieën en activa die bijdragen aan een duurzamere voedselproductie en toeleveringsketen.

Voor meer informatie:
Eider VF
www.eider.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven