Energiezuinig vertical farmingsysteem klaar om de markt op te gaan

Na drie jaar van onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met Innovate UK en Writtle University College heeft het Smart Growing System (iSGS) van iGrowing volgens het bedrijf bewezen een energiezuinige oplossing te zijn die weinig productiemiddelen vergt en geschikt is voor zowel telers die starten met vertical farming (VF) of bestaande vertical farms die hun kosten willen verminderen. Het iSGS-systeem kan worden opgeleverd als kant-en-klare unit, compleet met een cloudgebaseerde bediening via een app.

"De units worden volgens de hoogste standaarden in het VK geproduceerd en zijn voorzien van LED-panelen van slechts 5mm dik om het aantal bruikbare etages per unit te kunnen maximaliseren en tegelijk een uniforme groei van de gewassen te garanderen. Het dagelijks energieverbruik bedraagt 1kWh per m2 (bij16 uur belichting)," legt Martin Ellis uit, financieel directeur van iGrowing. 

Het stroomverbruik is zodanig dat een unit van 70m2 op het gewone Britse stroomnet kan worden aangesloten, vandaar dat de installatiekosten minimaal zijn.

"Het toch al lage energieverbruik kan nog verder worden teruggebracht door zonne- en windenergie te benutten in combinatie met de geïntegreerde accuopslag, waarmee het verbruik kan worden geminimaliseerd en de kosten verder worden teruggedrongen," voegt Martin eraan toe. 

iGrowing is deels eigendom van Plant Raisers, de grootste plantenkwekerij van het VK. Dit biedt klanten het voordeel dat zij ook advies in kunnen winnen over geschikte plantmaterialen, wat dit tot een complete oplossing maakt, vanaf de installatie van het systeem tot aan de levering van gewassen. Deze oplossing is zowel geschikt voor de retail- en cateringsector als de commerciële teelt.

Het iSGS-systeem kan worden gebouwd als losse unit of worden geïntegreerd in bestaande faciliteiten die hun energieverbruik wensen te verlagen. 

Voor meer informatie:
Martin Ellis, Financieel directeur
iGrowing Limited 
martin.ellis@igrowing.co.uk  
www.igrowing.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven