'Indolce'-basilicum nu verkrijgbaar bij select aantal Amerikaanse retailers

"Onze bedekt geteelde basilicum kost minder per gram dan biologisch vollegrondsproduct"

De nieuwe, door de USDA-gecertificeerde biologische Indolce-basilicum van Soli Organic ligt vanaf nu in de schappen bij 2.000 retailers in de Amerikaanse regio Mid-Atlantic. Soli Organic is de enige Controlled Enviroment Agriculture-teler in het land die 100% USDA-gecertificeerde biologische producten aan meer dan 20.000 retailers in het land levert.

"Onze gepatenteerde, grondgebonden biologische indoor-teeltsysteem stelt ons in staat om de voordelen van de gecontroleerde teeltomgeving (CEA) ten volle te benutten, waaronder kostenbesparingen en het vermogen om gewassen te telen zonder gebruik te maken van kunstmatige substraten of kostbare synthetische meststoffen, zoals dit bij veel op water geteelde concurrenten wel het geval is," zo laat het bedrijf weten. "Het resultaat is dat wij onze Indolce-basilicum aan kunnen bieden voor een prijs die een dollar lager ligt dat die van doorsnee in de vollegrond geteelde bio-basilicum, en dat voor een product van premium kwaliteit. Hiermee tonen we voor het eerst het werkelijke potentieel van CEA-technologie aan." 

"We hebben onze basilicum de naam 'Indolce' gegeven omdat het een uniek ras is dat consumenten alles biedt wat zij zoeken in basilicum. Indolce is zoet en erg lekker, met een vleugje pit. De prijs is lager dan die van de concurrent en men krijgt meer product. Dit product maakt onze belofte waar, namelijk het leveren van hoogwaardige biologische AGF met een betere milieufootprint die voor iedereen betaalbaar is," zegt Matt Ryan, CEO van Soli Organic. 

"Voor consumenten geldt het bio-keurmerk als een vertrouwde standaard voor voedsel dat zij met een goed gevoel kunnen eten. We vinden ook niet dat ze met minder genoegen hoeven te nemen en met onze Indolce-basilicum hoeft dat ook niet. Wij zijn trots op het feit dat we in deze dure tijd een premium bio-product op de markt kunnen brengen tegen een aantrekkelijke prijs. Dit is nog maar één van de vele gunstig geprijsde producten die in de toekomst onder het merk Soli Organic uitgerold zullen worden." 

Durfkapitaalregeling om verder uitbreiding te financieren
Het bedrijf kondigt ook een durfkapitaalregeling met Horizon Technology Finance en Bridge Bank van €47 mln te zijn aangegaan. Horizon Technolgy Finance is een bekende durfkaptaalverstrekker die zich richt op technologie, biowetenschap, gezondheidszorg, dienstverlening en duurzaamheid. Bridge Bank is een financieringsinstelling voor innovatieve bedrijven. Deze nieuwe samenwerking zal Soli het benodigde kapitaal verschaffen om haar productiecapaciteit uit te breiden om nog beter aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. 

"De vooruitstrevende en milieuvriendelijke manier waarop Soli Organic CEA-tuinbouw benadert, innoveert ons voedselsysteem op baanbrekende wijze en garandeert dat AGF op manieren wordt geteeld die efficiënter, duurzamer en klimaatbestendiger zijn," aldus Gerald A. Michaud, bestuursvoorzitter van Horizon. "We zijn enthousiast om Soli te kunnen ondersteunen bij het versneld uitbreiden van haar indoorteeltcapaciteit."

Voor meer informatie:
Soli Organic
www.soliorganic.com       

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven