Eerste versie autonome Canadese UV-C-robot te zien op GreenTech

Advanced Intelligent Systems is de lancering van Phoenix aan het voorbereiden, een UV-C-robot die gebaseerd is op het door het bedrijf zelf ontwikkelde autonome, modulaire robotplatform. De robot is ontworpen om meeldauw en andere schimmels in de kas tegen te gaan. "Phoenix levert meerwaarde voor gewassen als komkommers, tomaten, paprika's, aardbeien en mogelijk ook cannabis," zegt Robert Vahedi, mede-oprichter en COO van Advanced Intelligent Systems (AIS).

AIS is een een Canadees bedrijf dat autonome, modulaire oplossingen ontwikkelt om uitdagingen in de tuinbouw op onder andere het gebied van arbeid. Alhoewel AIS op maat gemaakte producten kan maken voor klanten, is de belangrijkste strategie om de ontwikkelingskosten, tijd en risico's te beperken voor andere bedrijven die autonome robotoplossingen willen ontwikkelen. Ze bieden een aantal software- en hardwaremodules die AIS kan aanpassen om te voldoen aan specifieke vereisten.

Nu is het bedrijf klaar om het Phoenix-platform op de markt te brengen voor de specifieke, autonome behandeling van schimmels in de tuinbouwsector.

"Het is al enige tijd bekend dat UV-C-straling effectief is in de bestrijding van schimmels, maar het was lastig om te bepalen hoe we dit kunnen toepassen en hoe de omgeving eruitziet als je het efficiënt inzet. Met Phoenix kunnen we het autonoom toepassen en de robot
's nachts de rijen af laten gaan. Met onze mogelijkheden op afstand kunnen we ook problemen visueel diagnosticeren als de robot die aangeeft en mogelijk om obstakels heen navigeren of het doel van de robot aanpassen," zegt Robert.

Phoenix is getest in een onderzoeksfaciliteit van de Kwantlen Polytechnic University in Langley, British Columbia, evenals in een aantal commerciële komkommer- en tomatenkassen. De variabiliteit van het groeipatroon van de gewassen zorgt ervoor dat er eerst aanpassingen aan Phoenix nodig zijn. De eerste versie van Phoenix is geschikt voor gewassen tot 2 meter hoog en AIS werkt aan het verhogen ervan voor de hogedraadteelt. Het bedrijf is ook bezig met verbeteringen in de effectiviteit van UV-C op de planten.

AIS neemt deel aan GreenTech 2022 in Amsterdam en ontvangt ondersteuning van de overheid van British Columbia. Tijdens deze beurs zullen ze de eerste versie van Phoenix tonen en het gebruik ervan demonstreren. Het team van AIS kijkt ernaar uit distributeurs, telers en investeerders te ontmoeten om het Phoenix-platform te bespreken, evenals de andere tuinbouwrobots en mogelijkheden.

"Toen we het bedrijf acht jaar geleden oprichtten, waren robots nog als science fiction voor deze toepassingen. Sinds die tijd is de technologie verder ontwikkeld en is de markt totaal veranderd. De arbeidskosten blijven stijgen en de vraag naar volledig autonome oplossingen neemt toe. Wij leveren autonome robotoplossingen," zegt Robert.

Voor meer informatie:
Advanced Intelligent Systems
1-778-882 5731
info@ai-systems.ca
www.ai-systems.ca

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven