Frank de Koning levert bijdrage aan internationaal seminar over telen in tijden van klimaatverandering

Klimaatverandering beïnvloedt wereldwijd in toenemende mate de voedselproductie. Er wordt al geruime tijd gezocht wat we zouden kunnen doen door aanpassingen van de voedselproductie of het temperen van het effect van klimaatverandering.

Om daaraan extra aandacht te geven is op dinsdag 24 mei in Bandung in Indonesië aan de UNPAD universiteit, Universitas Padjadjaran, een internationaal seminar georganiseerd. 

De presentaties en discussies in de seminarhal zijn tegelijkertijd ook via online verbindingen met landen in Afrika, Europa en Azië te volgen. Agrarische ondernemers en organisaties, en onderzoeksinstituten zoals universiteiten, nemen deel onder de titel: “Research farmers and agro-eco-preneurs: pathways to adapt to and mitigate climate change”.

In een speciaal panel van ervaren agrarische ondernemers die biologische producten telen zal vanuit Nederland Frank de Koning van het Biologisch Tuinbouwbedrijf F.J.J. de Koning B.V. uit Brielle een bijdrage leveren.

Ruim drie jaar geleden bracht een delegatie uit Indonesië een bezoek o.a. aan zijn bedrijf. Zijn bedrijfsvoering maakte grote indruk. Daarom werd Frank de Koning gevraagd zijn medewerking aan het seminar te verlenen.

Klik hier om het seminar te volgen. 

Het programma van het seminar is hier in te zien. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven