Waterbestendig papier blijft recylebaar

Smurfit Kappa heeft een waterbestendig papier ontwikkeld: AquaStop. Het product maakt onderdeel uit van het nieuwe TechniPaper-portfolio van Smurfit Kappa, dat een scala aan hoogwaardige papiersoorten omvat die werden ontwikkeld om aan de eisen van de meest veeleisende toeleveringsketens te beantwoorden. 

AquaStop-papier is waterbestendig dankzij een speciale coating die tijdens het productieproces wordt aangebracht. In tegenstelling tot veel andere coatings vormt dit volgens de producent geen bezwaar voor de recyclebaarheid van het product, dat op dezelfde manier kan worden gerecycled als standaard papieren verpakkingen. 

AquaStop is de nieuwste innovatie binnen het Better Planet Packaging-portfolio van Smurfit Kappa, dat bestaat uit duurzame alternatieven voor wegwerpplastic. Het product is bestand tegen water en blijft intact bij blootstelling aan vocht. Het is geschikt voor e-commerceverpakkingen en voor het verpakken van producten, zoals bloemen, wasmiddelen en groenten en fruit, waar bescherming tegen vocht noodzakelijk is.

Het is in het bijzonder geschikt voor gebruik onder vochtige omstandigheden omdat de dozen intact blijven, waardoor ook de inhoud goed beschermd blijft. Dit maakt het een ideale oplossing voor het vervoer en de opslag van gekoelde producten, die blootstaan aan condensatie. 

Lars Henriksson, vicedirecteur productontwikkeling bij de papierdivisie van Smurfit Kappa: "We zijn erg enthousiast over AquaStop en menen dat het een baanbrekend product is. We verwachten dat AquaStop de aandacht van veel van onze klanten zal trekken, en dan met name van degenen die producten vervoeren onder moeilijke omstandigheden. Het zal hen rust geven te weten dat hun product zelfs bij blootstelling aan vocht in perfecte conditie blijft. Ons team productontwikkeling heeft in samenwerking met onze Spaanse collega's iets heel bijzonders gecreëerd dat over hoogwaardige eigenschappen beschikt en tegelijk 100% recyclebaar is."

 

Voor meer informatie:
Smurfit Kappa
smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven