Absorberende pad op basis van recyclebaar papier voor vlees, vis én AGF

Sirane produceert diverse producten voor verschillende sectoren. Binnen de AGF-sector staat het bedrijf met name bekend om haar absorberende pads. Recent ontwikkelde het bedrijf de Earthpad, een recyclebare, papieren absorberende pad, die naast fruit ook geschikt is om toegepast te worden voor het verpakken van vlees en vis.

"We hebben voor de ontwikkeling van de Earthpad een aantal jaar samengewerkt met een retailer. Begin dit jaar werd de pad in productie genomen," legt Mark Lingard van Sirane uit. 

De Earthpad bestaat uit een absorberende laag van cellulose, die bevestigd is op een papieren onder- of bovenlaag met een polymeer-coating. De pad is composteerbaar en kan samen met papierafval worden gerecycled. De Earthpads zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen, waaronder in rollen. Momenteel zijn de pads alleen nog leverbaar in wit en zwart, maar binnenkort zullen zij in een scala aan kleuren beschikbaar zijn. De absorptiegraad varieert van 800cc/M2 tot 10.000cc/M2. 

"Het idee achter dit product was dat het eenvoudig recyclebaar moest zijn bij het papierafval, terwijl het tegelijk over hetzelfde absorptie-vermogen moest beschikken als onze andere pads. Hoewel het aan de klant en verpakker is om te bepalen hoe zij de pad aan de consument presenteren, is deze duidelijk herkenbaar als een papieren inleg en kan dus in de papierbak worden weggegooid. Mocht de pad onverhoopt toch bij het restafval terechtkomen dan zal hij hier snel worden afgebroken."

Volgens Mark is het product tot nu toe zeer goed ontvangen, en dan met name op milieubewuste markten, zoals het VK, Europa en Australië. 

Sirane vervaardigt haar producten in het VK, maar heeft ook een productielocatie in Mexico, van waaruit zij de lokale fruitsector bevoorraadt. "Later dit jaar openen wij ook een productielocatie in Texas. We leveren al veel van onze papieren producten aan de VS en de Earthpad past hier goed bij. Het is daarom een mooi vooruitzicht om lokaal onze eigen productiebasis te openen."

Voor meer informatie: 
Mark Lingard
Sirane
Tel +44(0)7487 729769
mark.lingard@sirane.com
www.sirane.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven