Stapelbare plantenhouders voor aeroponics en teelt op water

FruitHydroSinni, een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de afzet van producten uit aeroponics en teelt op water, brengt nieuwe ruimtebesparende plantenhouders voor de verticale teelt op de markt.

"In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven contact met ons opgenomen met het verzoek om opleiding, assistentie en advies bij het ontwerp van hun systemen voor aeroponics en hydroponics. In die zin hebben we een plantenhouder ontworpen die geen al te grote investering vergt, vanuit teeltoogpunt effectief is en daarnaast ook resistent en duurzaam is. We hebben daartoe het idee van metalen ontwerpen losgelaten, omdat die vlugger kapot gaan", zegt teeltmanager Ivan Santarcangelo.

Anna Cirigliano en Ivan Santarcangelo

"De FruitHydroSinni plantenhouder die we op de markt brengen is zwart en gemaakt van gerecycled en recyclebaar plastic. Hij kan tot 5 planten bevatten en is ideaal voor meerdere gewassen, zoals onder meer aardbeien, basilicum, tomaten, peterselie, bonen en rapen. Omdat de houders stapelbaar zijn, is het mogelijk om torens te maken van zelfs enkele meters hoog. Dunne ijzerdraden aan de randen zorgen voor meer stabiliteit. Over 40 meter hebben 80 torens van 1,30 m hoog een totale capaciteit van 4.000 planten."

"Dergelijke oplossingen zijn ontworpen om het gebruik van de ruimte te optimaliseren en ook om het beheer van de gewassen eenvoudiger te maken. Na de teeltcyclus kan elke afzonderlijke plantenhouder afgenomen en gereinigd worden. Het systeem bespaart water en meststoffen en de gewassen groeien weelderig en snel. Het oogsten gaat heel gemakkelijk, de opbrengst per vierkante meter gaat flink de hoogte in en het eindproduct heeft een laag nikkel- en histaminegehalte."

FruitHydroSinni heeft op Europees niveau al een patentaanvraag ingediend.

Voor meer informatie:
FruitHydroSinni
Via Zara, 1
75025 Policoro (MT) - Italiƫ
Tel: +39 351 8403546
info@fruithydrosinni.it
fruithydrosinni.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven