Speciale verpakking absorbeert vocht en verlengt houdbaarheid AGF

SAVRpak brengt SAVRpak Drop-In op de markt, een vochtbeheersingstechnologie die de houdbaarheid van verse AGF tot wel vier keer zou kunnen verlengen. Deze oplossing pakt de nummer één oorzaak van vroegtijdige schimmelvorming en bederf aan bij verpakte AGF, zoals zachtfruit, bladgroenten en mini-komkommers, namelijk condensvorming.

Het SAVRpak Drop-In is een thermodynamisch, biologisch afbreekbare zak die vrij is van chemicaliën en in de AGF-verpakking wordt geplaatst voor deze wordt geseald. Binnen slechts één minuut verwijdert de Atmospheric Control and Transmission-technologie van SAVRpak 50% van de condensatie en voorkomt deze verdere condensvorming door overtollig vocht te absorberen in de verpakking, waardoor de veroudering van het product wordt vertraagd. Door het zuurstof- en koolstofgehalte te controleren wordt vochtvorming die leidt tot schimmel en ziekteverwekkende bacteriën tegengegaan, zodat het verpakte product tot wel vier keer langer vers blijft.   


"We zijn blij dat we een gebied van voedselbewaring aan hebben kunnen pakken dat voorheen onbereikbaar was," zegt Grant Stafford, mede-CEO van SAVRpak. "We hebben de basistechnologie voor een categorie waarvoor een oplossing nog ontbrak succesvol weten te transformeren om voedsel langer vers te houden en voedselverspilling terug te dringen."

Zachtfruit
De Drop-In van SAVRpak zal eerst in de VS en Latijns-Amerika worden uitgerold, waar de oplossing al met succes bij wijze van proef door zachtfruitverpakkers werd toegepast. Er werden proeven gedaan met druiven, bramen, blauwe bessen en frambozen. Het bedrijf Frubana test de thermodynamische technologie van SAVRpak nu ook voor het behouden van de versheid van de AGF die zij aan de horeca in Latijns-Amerika levert. 

"We hebben al geweldige resultaten met SAVRpak gezien bij zachtfruit," zegt Fernando Gairbay, algemeen directeur van RCG Fruits, een bedrijf dat ook meewerkte aan de proeven. "Met name bramen zijn erg kwetsbaar en na de oogst treden er vaak snel veranderingen op aan de smaak en externe kwaliteit. SAVRpak heeft bewezen dat het de intense kleuring van onze bramen intact houdt en hield hen bovendien langer vers."

Links 14 dagen bewaard zonder SAVRpak, rechts 14 dagen bewaard met SAVRpak.

Proeven
Tijdens de eerste proeven heeft SAVRpak bewezen de houdbaarheid van physalis met 10 dagen te verlengen, die van bramen met 7 dagen, frambozen 4-5 dagen en aardbeien 4 dagen. In 2021 wees laboratoriumonderzoek van de Davis Universiteit in Californië uit dat er bij Romaine sla die werd bewaard met SAVRpak aanzienlijk minder condensvorming optrad en dat deze minder snel bedierf dan andere  verpakte monsters. Ook werd vastgesteld dat SAVRpak het aantal bacteriën in de sla verlaagde ten opzichte van de controlemonsters. De komende maanden zal SAVRpak bij Agrizar een proef met komkommers starten. 

Aardbeien die gedurende acht dagen bij kamertemperatuur werden bewaard  zonder SAVRpak  

Aardbeien die gedurende acht dagen bij kamertemperatuur werden bewaard met SAVRpak. 

Voor meer informatie: 
Nadia Jamshidi
SAVRpak
nadia.jamshidi@padillaco.com 
www.savrpak.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven