Philip van Geest, VGI:

"Tomatenprijs blijft op prima niveau hangen"

Tholen - Op de kasgroentenmarkt liggen de prijzen over het algemeen op een heel redelijk niveau. "De prijs van trostomaten blijft verrassend op niveau rond de 5,50-6 euro hangen. Dat is toch het dubbele van het niveau van vorig jaar", constateert Philip van Geest van Van Geest International. "Ook ronde tomaten blijven - mede vanwege de contracten en de late seizoenstart door de hoge gasprijzen - op een prima niveau, zo rond de 5-6 euro per doos."

"De paprika's zijn twee weken duur geweest vanwege een gaatje in de productie door een lagere zetting. Begin van de week zakten de prijzen weer wat weg, maar de dagen erna zijn de prijzen weer opgelopen naar een niveau rond 9 tot 9,50 euro voor rode paprika's, 8,50 - 9 euro voor groene paprika's, 11,50-12,50 euro voor gele paprika's en 10,50 euro voor oranje paprika's per doos van 5 kg. En dat zijn prima prijzen", aldus de handelaar.

"Ook komkommers zijn met een prijs rond de 4/5 euro per doos van 12 stuks prima aan de prijs. Alleen de auberginemarkt is niet echt top met prijzen van 3,75 tot 4,50 euro per doos", somt Philip op. Aan de exportzijde verloopt volgens Philip de handel naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar best goed. "Wij doen zelfs meer handel dan voorheen, al blijven de nutteloze kosten die gemaakt moeten worden frustrerend. Het is een zegen dat de datum waarop groenten en fruit fytosanitair geïnspecteerd moeten worden wederom is verschoven." 

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Jogchem van der Houtweg 41
2678 HA De Lier
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl      
www.vgibv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven