Groente & Fruitbrigade opent derde locatie in IJsselmuiden

Groente & Fruitbrigade opende donderdag 19 mei haar derde locatie in IJsselmuiden. Na een vliegende start in 2018 in Poeldijk en uitbreiding in 2021 in Venlo heeft de brigade bewezen dat de ketenaanpak in groente- en fruitvoorziening van Voedselbanken Nederland werkt, zo stellen ze.

Samen kom je verder
Groente & Fruitbrigade ontwikkelt locaties in gebieden waar telers, kwekers en handelaren gevestigd zijn, om het hen zo makkelijk mogelijk te maken om overschotten en buitenbeentjes te doneren. Vervolgens controleren, sorteren en herverpakken de vrijwilligers van Groente & Fruitbrigade de producten en sluiten deze aan op het distributienetwerk van Voedselbanken Nederland. Door intensief samen te werken van teler tot voedselbank lukt het de organisatie om enerzijds snelle distributie te garanderen en anderzijds klanten van voedselbank te voorzien van vers en gezond eten.

Tijdens de opening van IJsselmuiden kwam deze ketenbenadering duidelijk naar voren door de presentaties van Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland, Willem van Prooijen, voorzitter Groente & Fruitbrigade en Janneke Goudswaard, manager management services van Bakker Barendrecht. Als betrokken teler sprak Krispijn van den Dries van BioRomeo. Miranda Ebbekink - beleidsmedewerker regionale economie van de provincie Overijssel - en hij verrichtten de openingshandeling.

Waarom IJsselmuiden?
De reden om in IJsselmuiden een nieuwe locatie te ontwikkelen is tweeledig. In en om IJsselmuiden zitten veel telers. Zo maakt de Groente & Fruitbrigade door haar nabijheid het makkelijker voor telers om groente en fruit te doneren. De tweede reden voor deze plek is om dichter bij de noordelijke voedselbanken te zitten en daarmee de distributielijnen sneller en efficiënter te maken. Zo worden er minder transportkilometers gemaakt voor meer groente- en fruitkilo’s voor voedselbankklanten.

Groente & Fruitbrigade gaat in IJsselmuiden met een nieuwe benadering van het organiseren van vrijwilligerspersoneel werken. Enerzijds is er nog volop ruimte voor vrijwilligers die een dagdeel per week mee willen helpen om te sorteren en herverpakken. Anderzijds is er ruimte om op zorgboerderijen het sorteren als dagbesteding aan te bieden. Op deze manier biedt Groente & Fruitbrigade sociale werkgelegenheid.

Foto's van de opening zijn verder op de website van de Groente- & Fruitbrigade te zien. 

Voor meer informatie:
Groente- & Fruitbrigade
ABC Westland 242 A1 
2685 DC Poeldijk
0174-257357
info@groentefruitbrigade.nl 
www.groentefruitbrigade.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven