Marcel van Kester, Axia Vegetable Seeds:

“Als tuinder heb je een goede basis voor een functie bij een veredelaar”

Tholen - Van huis uit is hij tuinder. Zijn teeltechnische achtergrond komt hem goed van pas in zijn nieuwe baan. Marcel van Kester is sinds drie weken aan de slag als sales/technisch adviseur bij Axia. Noord-West Europa wordt zijn gebied. En om precies te zijn vooral Scandinavië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Hij heeft er zin in. Er is veel werk te doen. Door corona kon er de afgelopen jaren minder gereisd worden. Dat kan nu weer. En dat is dan ook precies wat hij gaat doen. "Ik ben nog maar net begonnen en moet nog het een en ander leren over onze rassen. Wat me al wel opvalt binnen Axia dat er een fijne drive is. Ik bedoel daarmee dat Axia een specialist is op de hightech tomaat. Die focus is leuk."

Marcel viel met zijn neus in de boter; afgelopen week stond hij drie dagen op HortiContact in hun stand. “Ik heb mijn collega's zo al wat beter kunnen leren kennen. Het voelt als een warm bad. De HortiContact was voor de telers die er rondliepen een eerste voorstelronde. Ik heb best wel wat Nederlanders en Duitsers gesproken."


Team Axia inclusief Marcel op HortiContact 2022

Marcel heeft zich in korte tijd al snel bij kunnen spijkeren. Hij wil vlot van start gaan. Hij wil zijn ervaring inzetten om een hoger marktaandeel voor Axia binnen te slepen. "Er zijn kansen en die wil ik benutten. Veredelaars maken de afweging in het proces om smaak of productie te benadrukken. Axia wil beide. Enerzijds moet het natuurlijk rendabel zijn voor de teler om onze rassen te telen (productiviteit), anderzijds heb ik gemerkt dat je met een goede smaak markten kan veroveren. Dat is een mooie combinatie. Daar kan ik me goed in vinden."

Voor meer informatie:
Marcel van Kester
Axia Vegetable Seeds
+31 6 4384 0734 
m.vankester@axiaseeds.com 
www.axiaseeds.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven