Aftrap Tour de Asperges

Aspergegilde Limburg overhandigt aspergepakket aan Gedeputeerde Roefs

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft Aspergegilde Limburg op dinsdag 17 mei een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan gedeputeerde Roefs. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het Limburgs Gouvernement in Maastricht, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor de regio te benadrukken.


v.l.n.r.: Rik Kursten, Bjorn Korsten, Gedeputeerde Roefs, Peter Peeters en John Schoeber

‘Tour de Asperges’ wordt door Aspergegilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. Op dinsdag 17 mei werd Tour de Asperges afgetrapt bij de Provincie Limburg. Een afvaardiging van het bestuur van Aspergegilde Limburg heeft gesproken met Gedeputeerde Roefs (Wonen, Ruimte, Water en Landbouw). Mevrouw Roefs was oprecht geïnteresseerd in de sector en de uitdagingen waarmee de sector te maken heeft. Na een introductie over het ontstaan en de doelen van Aspergegilde Limburg, kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Zo werd gesproken over het belang van asperges voor Limburg, de positie van Limburg als voorloper in de sector en hoe deze voorsprong naar de toekomst toe behouden kan blijven. Ook de kracht van een verenigde sector kwam aan bod. Aan het einde van het gesprek heeft Aspergegilde Limburg een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan gedeputeerde Roefs. Na afloop van het officiële gedeelte genoot de afvaardiging van Aspergegilde Limburg nog van een rondleiding door het Limburgse Gouvernement. We kijken terug op een interessante en waardevolle middag.

Over Aspergegilde Limburg
Aspergegilde Limburg is een vereniging voor de gehele aspergeketen - van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. De vereniging komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform. Wij zetten ons in voor (1) Belangenbehartiging voor de aspergesector, (2) Kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en (3) het stimuleren van generieke aspergepromotie.

Voor meer informatie:
Aspergegilde Limburg
info@aspergegildelimburg.nl
www.aspergegildelimburg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven