Greenyard haalt 90 miljoen euro op met vastgoedtransactie

Greenyard kondigt vandaag aan dat zij een overeenkomst heeft afgesloten met een vastgoedinvesteerder over de lease-and-lease-back van haar faciliteit van de divisie Greenyard Prepared in Bree, België, een onderdeel van het Long Fresh-segment. De transactie zal, na belastingen, ongeveer
€ 90 mln aan inkomsten opleveren, en dat op een gunstig moment in de markt. Deze overeenkomst heeft geen impact op de activiteiten of het functioneren van de divisie Prepared. De definitieve afronding van de transactie is onderworpen aan de gangbare voorwaarden zoals het verkrijgen van bodemcertificaten en andere formaliteiten.

De netto-opbrengst zal volledig gebruikt worden voor de vrijwillige terugbetaling van bankschulden. Naast deze terugbetaling, werkt Greenyard ook aan een herfinanciering van haar schuld met een langere looptijd. Niet alleen zal een herfinanciering de toekomstige financiële stabiliteit van Greenyard verder verstevigen, ze zal ook
extra ruimte creëren voor verdere groei en de verwezenlijking van haar strategische plannen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld investeringen in de geïntegreerde klantenrelaties en haar conveniencecapaciteit, maar ook gerichte fusies en overnames, zoals aangekondigd tijdens de meest recente Capital Market Days.

Aanvullend op deze sterke financiële stabiliteit, en ondanks de wereldwijde economische onrust, herbevestigt Greenyard haar verwachtingen voor het volledige boekjaar van een Aangepaste EBITDA van ca. € 165 mln en een schuldgraad van minder dan 2,5x Net. Fin. Schuld/Aangepaste EBITDA. Dit werd eerder zo gecommuniceerd in het persbericht van vorig jaar naar aanleiding van het jaarverslag voor het boekjaar 2020/2021. Greenyard is van mening dat het, ook in deze tijden van hoge inflatie, haar kracht en wendbaarheid toont, en dat met name dankzij haar unieke samenwerkingsmodel met de verschillende partijen in de toeleveringsketen.

Bron: Greenyard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven